ПОЛИЦИЈА ИСТРАЖУЈЕ ПОШТАНСКЕ ПОШИЉКЕ: Након претњи смрћу премијеру и министру одбране Словеније пронађено још пет писама сличног садржаја

Танјуг

25. 10. 2021. у 16:52

СЛОВЕНАЧКА полиција саопштила је данас да истражује поштанске пошиљке, у којима је прећено смрћу високим званичницима и штићеним особама.

ПОЛИЦИЈА ИСТРАЖУЈЕ ПОШТАНСКЕ ПОШИЉКЕ: Након претњи смрћу премијеру и министру одбране Словеније пронађено још пет писама сличног садржаја

Фото АП

Словеначки медији првобитно су објавили да су пошиљке с претњама смрћу на куће адресе добили премијер Јанез Јанша и министар одбране Матеј Тонин, а потом да су их добиле и две посланичке групе у парламенту и један посланик, наводно председник Словеначке националне странке (СНС) Змаго Јелинчич.

Стојан Белшак из сектора љубљанске криминалистичке полиције потврдио је да постоји пет пошиљки, сличног садржаја с непосредним претњама смрћу и с приложеним метаком за пушку, преноси Хина.

Он је додао да је истрага још у почетној фази прикупљања информација које би требало да доведу до починиоца и поручио да о другим детаљима не може да говори, преноси Хина.

Представници више странака оштро су осудили сваки облик претње и насиља као недопустиве, а председник парламента Игор Зорчић позвао је све политицаре да буду толерантни и умерени у комуникацији.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: ХАОС У ЛОНДОНУ: Демонстранти покушавају да упадну у зграду ББЦ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)