ИЗЕТБЕГОВИЋ ЗАРОБИО ГРАЂАНЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ! Због бошњачке политике у Сарајеву влада ФБиХ у техничком мандату више од три године

С. МИШЉЕНОВИЋ

23. 10. 2021. у 08:12

БАКИР Изетбеговић и Странка демократске акције (СДА) константним нападима на Републику Српску, уз оптужбе да руши БиХ и крши устав јер РС тражи враћање отетих надлежности, вешто склањају у страну чињеницу да Влада Федерације БиХ ради већ три године у техничком мандату.

ИЗЕТБЕГОВИЋ ЗАРОБИО ГРАЂАНЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ! Због бошњачке политике у Сарајеву влада ФБиХ у техничком мандату више од три године

Са раније седнице Владе ФБиХ, Фото Влада ФБиХ

СДА и Изетбеговић су главни кривци што је у ФБиХ исти састав Владе већ седам година.

Погазили су све могуће законе и уставне надлежности, јер нису прихватили резултате избора 2018. године и одбили да са ХДЗ БиХ формирају власт, што значи да су грађани таоци њихове политике.

Сама чињеница да ФБиХ није применила резултате парламентарних и општих избора из 2018. године, и да има Владу у техничком мандату скоро цели мандат, јединствен је случај у БиХ, али и у региону.

Саговорници "Новости" кажу да су "легалисти" из СДА, који протеклих дана нападају из свих оружја Српску због враћања надлежности, а што је дозвољено по Уставу, показали су да у БиХ за бошњачке политичаре вреде једна правила, а за Србе друга.

Горан Броћета, Фото РТРС

 

Посебно истичу да међународна заједница у БиХ прећутно подржава уништавање демократије и игнорисање резултата избора у Федерацији, јер нису казнили Изетбеговића и СДА што држе Владу у техничком мандату и не желе да чују за формирање нове владе.

Горан Броћета, српски делагат у ДН Парламента ФБиХ, каже да су протекле три године показале колико је БиХ вештачка држава јер се не примењују ни резултати избора.

- Можемо само замислити каква би била реакција странаца, СДА и разних бошњачких политичара да Српска не формира владу три године. Вероватно би се посегнуло за бонским или неким другим овлашћењима и кажњавали одреда српски политичари - истиче Броћета.

Бакир Изетбеговић, Фото СДА

Аналитичар и професор Филозофског факултета у Сарајеву Енвер Казаз каже да уопште није сигуран хоће ли бити наредних избора у БиХ.

- Чињеница да нису примењени резултати прошлих избора у ФБиХ, и да се три године "отаљавају" ствари на терену у Федерацији, доказ су какав однос према грађанима имају у СДА и ХДЗ БиХ, односно владајуће странке у ФБиХ. Избори су преко потребни Федерацији како би се грађани ослободили управо бахатих и корумпираних партија које су на власти - истиче Казаз.

Он додаје да није изненађен што се странци нису умешали у блокаду формирања Владе и казнили СДА, али и ХДЗ БиХ.

- Главни кривци за стање у Федерацији су дефинитивно СДА и ХДЗ БиХ, али и опозиција која не врши притисак да се покрену ствари са мртве тачке - поручује Казаз.

Прети бојкот наредних избора

ИВАНА Марић, политички аналитичар, каже да ће ситуација у Федерацији са Владом у техничком мандату довести до тога да бирачи на предстојеће изборе изађу у још мањем броју.

- Шта могу сад грађани да очекују пред нове изборе наредне године кад им нису признати резултати са прошлих. У фотељама седе исти људи седам година и ти ће поново на изборе. Грађани су таоци СДА и ХДЗ БиХ - сматра Марићка.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)

ВЕЛИКИ ГРЕХ: Обичај који се усталио на срским сахранама у супротности је са црквеним учењима