„НОВОСТИ“ САЗНАЈУ: Пакистанци силовали и злостављали групу миграната у Северној Македонији

Ј. С.

17. 09. 2021. у 10:55

КАКО је „Новостима“ потврђено из више извора у врањској Полицији, пријављен је случај злостављања и силовања миграната на територији Северне Македоније, од стране криминалне групе Пакистанаца која, како прича полицијски извор, делује у месту Лојане у Северној Македонији.

„НОВОСТИ“ САЗНАЈУ: Пакистанци силовали и злостављали групу миграната у Северној Македонији

Фото: ЕПА

Четворо држављана Еритреје, једна жена и три мушкарца, успели су након преживљене тортуре у Северној Македонији да дођу до врањске Полицијске управе и пријавили су да су на њима непознатој територији и локацији у граничном делу Северне Македоније од стране седам Пакистанаца заустављени и онда су Пакистанци издвојили женску особу и наочиглед свих је силовали уз употребу ножа. Преостали мушкарци из групе су претучени и одузет им је пртљаг и новац у износу од 830 евра.

Током разговора са мигрантима исти су изјавили да су телефоном послали својим пријатељима координате локације немилог догађаја.
Заменик Вишег јавног тужилаштва у Врању изјаснио се да у случају мигранткиње  Х. Д. постоје елементи кривичног дела силовање и она је упућена у здравствену установу. Мигранти су након пружене лекарске помоћи смештени у Прихватни центар за мигранте у Прешеву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)