ЈЕЦКОВ ПОЗВАЛА СРБЕ У ХРВАТСКОЈ: Гласајте за СДСС и останите јединствени

Novosti online

17. 09. 2021. у 10:06

ПОТПРЕДСЕДНИЦА СДСС-а је пред кампању за допунске изборе за припаднике националних мањина, који ће се одржати у великом броју српских средина, истакла да је веома задовољна сјајним резултатима на прошлим изборима у готово свим подручјима где Срби у Хрватској данас живе.

ЈЕЦКОВ ПОЗВАЛА СРБЕ У ХРВАТСКОЈ: Гласајте за СДСС и останите јединствени

Фото: Принтсцреен

Резултат је био такав да је СДСС са свим мандатима постао трећа политичка снага у Републици Хрватској.

– Од немерљивог је значаја легитимитет који смо добили од нашег народа како бисмо реализовали пројекте од националног интереса за унапређење свеукупног положаја српског народа у Хрватској. Посебно бих истакла значај јединствене и недељиве српске националне странке, која може у свим подручјима да се ухвати укоштац са различитим проблемима који муче наш народ од Далмације до Срема – истакла је она.

Драгана Јецков је још једном апеловала на значај нерасипања српских гласова, како би та подршка у условима какви су била јасна и недељива и како би имали довољно политичке снаге реализовати започето.

– Важно је да је српско јединство јасно изражено као и на прошлим изборима, што је јасан доказ да српски народ у Хрватској неће више никад да се дели. Заједно са матичном државом реализујемо разне пројекте који имају за циљ опстанак и обнову српске заједнице у Хрватској. Са нашим партнерима у Влади решавамо нагомилане проблеме од којих бих посебно издвојила обнову живота за припаднике нашег народа у потресом разореној Банији, али и проблеме везане за запошљавање, повратак стечених права, али и образовање припадника наше заједнице као и положај Српске православне цркве која је и даље у Хрватској под различитим врстама напада.

Драгана Јецков је позвала све страначке активисте и симпатизере да буду са народом и да опет обиђу све куће и да разговарају са људима.

– Морамо као и прошли пут, а ми ту праксу спроводимо и када нема избора, да уђемо у свако домаћинство, сваку кућу, сваки стан, да разговарамо са људима и да им објаснимо значај ових допунских избора и прилику коју данас имамо да дамо легитимитет јединој јединственој српској политичкој организицији која ће да настави започето, како бисмо унапредили свеукупни положај српског народа у Хрватској. СДСС са више од 110 општинских одбора има једини снагу да сваки проблем који се појави дигне на национални ниво и да тражи његово решавање. Ово је данас веома значајно за наш народ, јер и даље имамо изолованих националистичких инцидената у друштву који уносе немир у српски народ у Хрватској.

– Важно је да сви Срби изађу и гласају 3. октобра јер СДСС наставља да води политику која има за циљ решавање проблема нашег народа, али и добар суживот са већинским народом. Посвећени смо будућности и просперитету и створићемо у свим српским срединама услове за опоравак наше заједнице. То нико други неће и не може. Конфронтације и сукоби и дизање тензија највише проблема узрокују управо Србима и СДСС ће као и до сада остати велики противник таквих политика – закључила је Јецков.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)