ОЦУ МОНСТРУМУ 20 ГОДИНА: М. М. (42) из Сарајева сексуално злостављао троје деце, претио им смрћу ако кажу шта је дешавало у кући ужаса

О. МАТАВУЉ

01. 09. 2021. у 08:12

Врховни суд Федерације БиХ потврдио је пресуду оцу монструму М. М. (42) из Сарајева и правоснажно га осудио на 20 година затвора због осам кривичних дела, махом сексуалних деликата, почињених на штету своје деце и пасторке.

ОЦУ МОНСТРУМУ  20  ГОДИНА: М. М. (42) из Сарајева сексуално злостављао троје деце, претио им смрћу ако кажу шта је дешавало у кући ужаса

Врховни суд ФБиХ / Фото Детектор

Реч је о једној од највећих казни икада изречених за сексуално злостављање деце у БиХ.

Према пресуди М. М. је оглашен кривим за силовање пасторке и рођене ћерке, два кривична дела родоскврнућа, три кривична дела полног односа с малолетним дететом, те насиље у породици. Жртве су деца која су имала 11, 14 и 17 година. Монструозна дела почињена су у периоду од 2016. до октобра 2019. године када је М. М. откривен и ухапшен.

У првостепеној пресуди се наводи да је циљ оца монструма било задовољење своје похоте. Жртвама је претио да ће их побити ако открију шта се дешавало између четири зида њихове куће страве и ужаса. Појашњава се и да су дела почињена на нарочито понижавајући начин за жртве.

У оптужници се наводило да је М. М. више пута силовао и присиљавао на сексуални однос своју пасторку, ћерку невенчане супруге. Ради се о лакше заосталој девојчици, која је злостављана од њене 11. до 14. године.

Приликом једног од злостављања пасторке, на каучу их је видела његова 14-годишња ћерка и питала их шта раде. Оптужени је пасторку тада отерао на спрат куће, да би под претњом убиством ћерку натерао да се скине, а потом ју је силовао. Након тога је у више наврата имао сексуалне односе с ћерком у кући и око ње.

Вештачењем је утврђено да је М. М. особа склона алкохолу, закржљале етичке моралности, без осећаја и било какве емпатије према деци, укључујући и своју.

ХОРОР

У оптужници се наводило и да је за време једног односа са пасторком натерао и свог малолетног сина на сексуални однос с полусестром. Наводило се да је децу злостављао користећи одсутност своје невенчане супруге. Ухапшен је након што је покушао да присили сина на сексуални однос с маћехом. Они на то нису пристали и сачекали су да заспи, како би га коначно пријавили полицији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)