КО ЈЕ ПРОПАЛИЦА, А КО БОЈКОТУЈЕ: Хрваатски врх обележиле свађе уочи прославе злочиначке акције ”Олуја”

Ј. КЕРБЛЕР, од сталног дописника “Новости” - ЗАГРЕБ

04. 08. 2021. у 18:20

”ЈОСИП Ђакић није генерал, он је пропалица”, коментарисао је хрватски председник Зоран Милановић одлуку председника удружења ветерана да бојкотује вечерашњни скуп на книнској тврђавиу када ће Милановић одликовати неке генерале.

КО ЈЕ ПРОПАЛИЦА, А КО БОЈКОТУЈЕ: Хрваатски врх обележиле свађе уочи прославе злочиначке акције ”Олуја”

Фото Танјуг

Сам шеф државе каже да неки од позваних нису добили позивнице на време, а да нема говора о неком организованом бојкоту да генерали не дођу на скуп којег организује Милановић.

Поново се заоштрила реторика између шефа државе и Пленковићеве владе, јер је Милановић оптужио Министарство бранитеља да је прекасно послало позиве за вечерашњи скуп у Книну. Уследио је демант Министарства, а Милановић каже да ће то следеће године организовати ‘у свом стилу’.

И даље трају расправе зашто потпредседник хрватске владе Борис Милошевић ове године неће да дође у Книн. Бивши председник Иво Јосиповић тврди да је Милошевић подлегао притиску Београда и да је ”очито да су се ХЏ и СДСС договорили да ће ове године да паузирају”.

- Погледајте само какво смо друштво постали и каква је регресија друштва. На стратиштима где су страдали наши Срби у Груборима сам био пре десетак година - каже Јосиповић, уз позив ”ако смо победили у рату сада мора да победимо и у миру”.

Нови жупан Шибенско-книнске жупаније Марко Јелић, донедавно греадоначелник Книна каже да је срећан што не учествује у организацији обележавањ ”Олује”.

- Хвала Богу, сносио би одговорност, а немам утицај.

Видно место у хрватским медијима данас је добила изјава Верана Матића да се Србија треба да извини што није ефикаснија у проналажењу несталих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)