ПОЖАРЕ ГАСЕ И СРПСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ: У Северној Македонији паклена илинданска ноћ - ватрена стихија широм земље

Младен Станчић - стални дописник из Скопља

03. 08. 2021. у 19:01

У ТЕШКОЈ илинданској ноћи, захваљујући професионалности и солидарности ватрогасаца и грађана и даље немамо повређених или угрожених лица - објавио је председник Владе Северне Македоније Зоран Заев поводом драматичне борбе са ватреном стихијом која је, под енормно високим температурама захватила целу земљу.

ПОЖАРЕ ГАСЕ И СРПСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ: У Северној Македонији паклена илинданска ноћ - ватрена стихија широм земље

Фото Танјуг

Заев је прецизирао да два хеликоптера интензивно учествују у гашењу пожара, додавши да се очекује прикључење још четири, и из Републике Србије, уз подршку председника Србије Александра Вучића.

- У интензивној смо комуникацији и са нашим НАТО савезницима да нам испоруче помоћ сагласно условима на терену. Тренутно је активно 13 пожара, већина је локализована. Код Кочана ватра је под контролом, а интензивна је борба са ватром око Старог Нагоричана, где су усмерени озбиљни капацитети у гашењу - објавио је Заев.

Премијер је упутио апел за поштовање одлуке о забрани кретања у шумама:

- Не идите у шуме, будите пажљиви и одговорни и да заједно превазиђемо ове паклене изазове. Материјална штета је нешто што ћемо заједничким снагама надоместити, али сада највећа брига мора да буде - безбедност - навео је Заев.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)