НОВИ СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ ВОЈСЦИ: Још три припадника Оружаних снага позитивни на дрогу

Novosti online

27. 07. 2021. у 16:40

НЕДАВНО је откривено да су четворица припадника Јединице за специјалне операције Војске Републике Хрватске позитивна на кокаин, а сада је још три припадника Оружаних снага "пало" приликом тестирања, док је један одбио, преносе хрватски медији.

НОВИ СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ ВОЈСЦИ: Још три припадника Оружаних снага позитивни на дрогу

Фото: ЕПА

Према доступним информацијама припадници Војне полиције 23. јула су спровели тестирање припадника Оружаних снага у неколико касарни.

Приликом тестирања 16 војника у касарнама „Вергарола“ у Пули, „Адмирал флоте Свето Летица – Барба“ у Сплиту, „116. бригаде ХВ“ у Плочама, „Пк. Марко Живковић“ у Великој Горици – Плесо и у касарни 5. гбр. „Славонски соколови“ у Винковцима код троје припадника утврђена је присуство метаболита ТХЦ-а док је један припадник одбио тестирање те ће против њих бити поднете дисциплинске пријаве Војно-дисциплинском суду

због преступа  „Довођење у стање под утицајем дрога или одбијања тестирања на дроге“.

У кратко време ово је други познати случај открића кориштења дрога код припадника Оружаних снага. Пре неколико дана откривено је да су петорица припадника Оружаних снага пали на тестирању на дроге. Четворица од њих припадници су Команде специјалних снага који су били позитивни на кокаин. Пети је припадник Војне полиције који ради на осигурању високих војних и државних званичника.

Против свих њих покренут је дисциплински поступак, а у МОРХ-у наглашавају како за кориштење дрога у Оружаним снагама вреди начело нулте толеранције.

(Јутарњи лист)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)