СТОП УСТАШАМА! Црнокошуљаши стижу у Срб, стигла реакција од представника Срба

Јурица Керблер, Стални Дописник из Загреба

26. 07. 2021. у 15:06

- УСТАШЕ у Срб не могу и крање је време да пресану да малтретирају становнике тог места - реакција је Милорада Пуповца након што Дражен Келеминец и његови црнокошуљаши из странке А-ХСП узнемиравају становнике.

СТОП УСТАШАМА! Црнокошуљаши стижу у Срб, стигла реакција од представника Срба

Фото: Принтскрин

У Србу се приводе крају припреме за данашње обележавање Дана устанка народа Хрватске, а усташе предвођене Келеминецом већ данима кампују у том месту, узвикују усташки поздрав За дом спремни, а полиција их у томе не спречава.

- Српске организације и догађаји које организујемо годинама су под нападима и правом опсадом Дражена Келеминца и његових из А-ХСП. Носе знакове и симболе, кличу слогане који нису законити, који би требали да буду забрањени, а извикачи кажњени. То се не догађа, полиција када и реагује толерише и миноризује његова поступања - каже Пуповац.

Позвао је све да се престане са застрашивањем и узнемиравањем Срба и свих који долазе на комеморацију којом се обележавају трагични догађаји ид 1941. Полиција је чак привела мештане који су се забављали, а Пуповац каже да немају везе ни са усташком, ни са четничком идеологијом. ”То што су попили, за то постоји поступак. А толеришу се усташе у Србу, а што се нас тиче усташе у Срб неће ући, наћи ћемо начина како то урадити”.

Пуповац тврди да део политике и даље толерише усташе и у свему овоме не виде проблем. ”Све док је тако Хрватска неће да буде слободна земља”. У међувремену је полиција затворила прилаз Србу за све који немају тамо пребивалиште, а Пуповац каже да не зна што то значи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)