У СЛОВЕНИЈИ НОВИ КОРОНА АЛАРМ: Расте број заражених, од понедељка нове мере на снази

Танјуг

24. 07. 2021. у 13:05

БРОЈ дневних зараза корона вирусом у Словенији је опет у порасту због чега ће од понедељка важити нова правила при улазу у ресторане и коцкарнице, те ограничења за туристички смештај.

У СЛОВЕНИЈИ НОВИ КОРОНА АЛАРМ: Расте број заражених, од понедељка нове мере на снази

Фото: Depositphotos

У последња 24 сата потврђена су 93 случаја заразе коронавирусом, а један пацијент је преминуо.

Према званичним подацима, у земљи је тренутно 831 заражена особа, седмодневна инциденција зараза на 100.000 становника износи 63, а 14-дневна 39.

У поређењу са стањем од пре седам дана, у последња је 24 сата потврђени број нових зараза повећан за 52 одсто и највећи у овом месецу након уторка, кад их је забележено 110.

Повећан је и удео позитивних тестова и сада износи пет посто.

До сада је вакцинисано 190.000 особа, односно 37,4 посто популације, што се оцењује недовољним за заштиту становништва пред могућим новим јесенским таласом и опаснијом делта варијантом вирус, преноси Хина.

Влада зато уводи нове мере и рестрикције у неким делатностима.

Тако се од понедељка уводи правило да ресторане, коцкарнице и салоне за игре на срећу, туристички смештај и неке активности на отвореном где се окупља доста људи неће смети посећивати они који нису вакцинисани против COVIDа-19, преболели ту болест или немају потврду да су негативно тестирани у последњих 48 сати.

Што се тиче негативних ефеката епидемије ковида-19 на стање популације, државни статистички завод Словеније објавио је у петак податак да је лани забележен највећи негативни прираст становништва након 1945. године јер је у 2020. број умрлих био за 5249 већи од број новородених.

Од почетка епидемије у Словенији по званичним подацима је умрло укупно 4427 људи заражених коронавирусом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)