ЗАШТО СУ ХРВАТСКИ ВОЈНИЦИ ИЗВРШИЛИ САМОУБИСТВО? Милановић није хтео да открије ништа о случају

Танјуг

20. 07. 2021. у 12:40

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић изјавио је данас да прати ситуацију у вези са пет смртно страдалих виојника у само пар седмица да су то, како је рекао, ствари које се догађају, али и да ће још мало причекати док још нешто каже о тим случајевима.

ЗАШТО СУ ХРВАТСКИ ВОЈНИЦИ ИЗВРШИЛИ САМОУБИСТВО? Милановић није хтео да открије ништа о случају

Фото: ЕПА

- Пратим то и знам то цело време. То су ствари које се догађају, поготово у овако психолошки уздрманом периоду, изолације... Неки су уздрмани, имају дугове. Знам доста о тим трагедијама, али причекаћу још мало пре него што још нешто кажем. Не постоји веза између случајева, али постоји социјално-патолошка повезаност - рекао је Милаановић.

Војска је војска и привлачи пажњу, што, како је рекао, "подиже обрве јавности". Мисли да је Министарство у објављеном саопштењу све добро објаснило.

- МОРХ је систем, ради се о хиљадама људи. За сад нема индикација да ово има везе са системом. Причекајмо да истрага заврши - рекао је Милановић.

О томе постоји ли икаква информација која би ово могла да расветли, Милановић каже: - Има, али не могу о томе говорити.

Милановић није хтео да коментарише ни случајева војника који узимају наркотике, што су открила тестирања.

- Причекајмо да истрага уђе у зрелију фазу, причекајмо још коју седмицу. Имам информација, али не могу их јавно рећи - казао је Милановић и додао:

- Срамота је кад војници почине ратни злочин. Није ово срамота, то је саставни део живота, девијација живота и то носи последице. Онај који то ради сносит ће последице - рекао је Милановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)