БЕЗ ВАТРОМЕТА, УЗ МАЊИ БРОЈ ГЛЕДАЛАЦА: Отворен 68. пулски филмски фестивал, дозвољен улазак беу ковид потврда

Танјуг

18. 07. 2021. у 00:11

БЕЗ традиционалног ватромета с ограниченим бројем гледалаца и уз поштовање свих епидемиолошких мера у пулској Арени вечерас полусатним је свечаним програмом и пројекцијом хрватског филма "Мурина" редитељке Антонете Аламат Кусијановић отворен 68. Пулски филмски фестивал.

БЕЗ ВАТРОМЕТА, УЗ МАЊИ БРОЈ ГЛЕДАЛАЦА: Отворен 68. пулски филмски фестивал, дозвољен улазак беу ковид потврда

Фото: Танјуг

Изасланик хрватског председника, специјални саветник за културу Здравко Зима на отварању је рекао да је Пула препозната, а то ће остати и убудуће - као јединствено место ходочашћа бројних филмских радника.

Државни секретар у Министарству културе Крешимир Партл, као изасланик председника Владе и министрице културе и медија, за 68. издање Пулског филмског фестивала је рекао да се одвија у другачијим изазовним околностима епидемије корона вируса, пренела је Хина.

- Иза нас је једна тешка и изазовна година која је посебно погодила културу и аудио-визуални сектор. Верујем да је боље време пред нама, а Влада ће учинити све што је у њеним могуцностима да помогне нормализацију и поновно покретање привредних и културних активности - рекао је он.

Пулски градонацелник Филип Зоричић рекао је како је пандемија највише трага оставила управо на културном сектору те да је повезаност филма и Пуле дубоко укорењена у традицији града.

На отварању су приказани "форшпан" филмова који се до петка могу видети у Пули.

У Арени је било 1.500 гледалаца који су могли да уђу без ковид потврда.

Пулски филмски фестивал одржава се на 15 места, од којих су четири резервисана за филмски програм са више од 90 пројекција, а од филмова у конкуренцији ту је шест хрватских и 10 копродукција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)