ШТА КАЖЕ ХРВАТСКА ЈАВНОСТ: Премијер Пленковић најнегативнији политичар

Танјуг

11. 07. 2021. у 23:49

НА ВРХУ лествице најнегативније оцењених хрватских политичара налази се премијер Андреј Пленковић, а у топ три је и председник Сабора Гордан Јандроковић, показују резултати истраживања које је спровела Промоција плус.

ШТА КАЖЕ ХРВАТСКА ЈАВНОСТ: Премијер Пленковић најнегативнији политичар

Фото: John Thys, Pool Photo via AP

Истраживање показује раст популарности новог градоначелника Загреба Томислава Томашевића и политичке платформе Можемо, пад рејтинга председника Зорана Милановића и чврсту прву позицију ХДЗ-а.

Годину дана од последњих парламентарних избора у Хрватској, ХДЗ је и даље водећа политичка странка, а према резултатима истраживања у јулу, њу подржава 27,4 одсто анкетираних, што показује да ова странка има велику предност над политичком конкуренцијом, преноси загребачки Јутарњи лист.

На другом месту и даље је СДП са 18,7 одсто подршке, 0,2 одсто мање него у јуну, али истраживање показује да се СДП озбиљно приближила коалиција Можемо која је у јулу забележила пораст популарности и подршку 16,9 одсто анкетираних, 3,5 одсто више него у јуну.

Упркос паду рејтинга, на четвртом месту је Домовински покрет Мирослава Шкоре који је у јулу имао подршку 6,4 посто анкетираних, 1,8 одсто мање него у јуну, а на петом месту је Мост са 4,8 одсто подршке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)