ХРВАТИ ОЧАЈНИ: Стижу пролећни празници, а још увек не знају да ли ће бити гостију

Novosti online

01. 02. 2021. у 10:10

ХРВАТИ ОЧАЈНИ: Стижу пролећни празници, а још увек не знају да ли ће бити гостију

Фото: Игор Маринковић

ХОТЕЛИЈЕРИ у Хрватској би сада увелико тражили би радну снагу за сезону и гланцали објекте пред Ускрс и 1. мај, али тренутно већина њих ни не зна кад ће отворити хотеле.

Иако су пре неколико недеља путем Хрватског удружења туризма поручили да су спремни за отварање од Ускрса, у међувремену им је добар део тржишта ушао у тотално затварање због мутираних сојева вируса.

Уз то, процес набавке вакцине који је требало да убрза крај пандемије запео је, што утиче и на ентузијазам гостију па је забринутост тренутно већа него пре месец дана.

Пред великим хотелима највећа је дилема, јер морају одмерити исплативост отварања која је и у најбољим годинама критеријум.

Ускрс пада рано, на сам почетак априла, и треба смислити како премостити до 1. маја па потом до Духова крајем маја, кад већ креће купалишна сезона.

На то је прошле недеље упозорио туристички консултант Синиша Топаловић, који сматра да је промет у предсезони у 2021. илузорно очекивати.

Стога су се велике хотелске куће у маркетингу већ фокусирале на летњу сезону, за коју нуде попусте и разне комбинације како би привукли госте да већ сад стисну дугме и резервишу своје летовање.

У међувремену покушавају да напуне објекте који су предвиђени за целогодишњи рад и отворени су упркос врло слабом туристичком промету.

Валамар тренутно има отворен само један хотел у Поречу и два кампинг ризорта у Истри и на Крку.

Уочи Ускрса планирају отварање само три своја хотела, један у Поречу, Дубровнику, као и на Истри и Кварнеру.

Остале објекте планирају да отворе сукцесивно, зависно од стања букинга.

Промет им тренутно највише праве спортске групе, али конкретних планова за отварање на пролеће засад још немају, мисле отварати зависно од потражње.

(Пословни дневник)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)