НА ПРОДАЈУ НАПОЛЕОНОВ ДНК: Прошло је 200 година од Бонапартине смрти, шта мислите колико кошта тканина умрљана крвљу? (ФОТО)

Танјуг

01. 05. 2021. у 18:53

Приватни колекционари имаће следеће недеље ретку прилику да купе део ДНК Наполеона Бонапарте будући да ће се тканина умрљана крвљу, положена преко његовог тела током обдукције, наћи на аукцији поводом 200 година од његове смрти.

НА ПРОДАЈУ НАПОЛЕОНОВ ДНК: Прошло је 200 година од Бонапартине смрти, шта мислите колико кошта тканина умрљана крвљу? (ФОТО)

Фото: Википедија и Скриншот Јутјуб

Аукцијска кућа Осенат продаће 5. маја укупно око 360 предмета, уз друге истакнуте ствари, укључујући прамен Наполеонове косе, пар његових свилених чарапа и кошуљу дугих рукава на којој је црвеним концем извезено слово "Н", преноси Ројтерс.

Процењује се да крпа умрљана крвљу вреди до 15.000 евра.

Долази са белешком коју је 1875. написао војвода од Басана, чијем је оцу завој поклонио маркиз Монтолон, војни генерал који је следио Наполеона у прогонство на Светој Јелени и тамо остао до цареве смрти.

Колекција такође укључује украшени тањир који је Наполеон користио за ручавање и кристални пехар, као и одевне предмете.

Бивши француски цар умро је 5. маја 1821. у доби од 51 године на острву Света Јелена у јужном Атлантском океану, где су га Британци прогнали после пораза 1815. у бици код Ватерлоа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика