БИЗАРНО ПУТОВАЊЕ: Потрошио 150 хиљада фунти да би нашао најгори јавни тоалет на свету (ФОТО)

Novosti online

25. 09. 2022. у 00:23

ГРАХАМ Аскеи, путописац и блогер обишао је планету у потрази за најлошијим, најгрознијим и најнеусловнијим јавним тоалетом. На то је потрошио читаво богатство.

БИЗАРНО ПУТОВАЊЕ: Потрошио 150 хиљада фунти да би нашао најгори јавни тоалет на свету (ФОТО)

Фото: Принтскрин Твитер

Да имате 150 хиљада фунти да потрошите, последња ствар коју би желели је да обиђете свет тражећи лоше јавне тоалете. Tо је урадио путописац и блогер Грахам Аскеи познат и као „Краљ порцелана", када је обишао глобус како би пронашао најгори тоалет на свету. Како је навео, мисли да га је и пронашао у Таџикистану.Тоалет је назван „савршена паклена рупа".То је уствари само дубока рупа у земљи око 1,5 метара.

Грахам је истакао да у Таџикистану постоји и реална опасност од смртоносних змија и неустрашивих пацова који су се настанили у оближњим стенама. Према Аскеију, тоалет у региону Аини у Таџикистану, на западном делу планине Памир, недалеко од границе са Авганистаном, толико је одвратан да мештани одбијају да га користе осим ако нису „апсолутно очајни". Грахам Аскеи путописац и блогер посетио је стотине јавних тоалета на шест светских континената пре него што је прогласио таџикистански тоалет за најгори на свету.

Аскеи је иначе пензионисани грађевински инжењер који је посетио 91 државу прешао око 300.000 километара и потрошио око 150.000 фунти посећујући приватна и јавна купатила широм света. Фотографисао је само спољашњост најгорих тоалета које је посетио да би поштедео људе садржаја који „изазивају повраћање" и провео би „апсолутно минимално време" унутра да би спречио мучнину. Слике које је направио имале су хиљаде прегледа на његовом блогу Inside Other Places .

Његови јединствени постови о удаљеним деловима света постали су толико популарни да је одлучио да 36 најбољих обједини у књигу. Иако је замишљена као дело сатире, такође има за циљ да истакне здравствени ризик који представља санитарна хигијена која је далеко испод свих стандарда живота.

- Иако ће читаоци сматрати да су ови јадни јавни тоалети смешни, мора се знати да представљају озбиљан и опасан здравствени ризик, који се може значајно смањити подршком добротворних организација - истакао је Грахам Аскеи који живи у Брајтону.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО ПРЕПОЗНАТИ ЛАЖОВА? Пет нервозних навика које их одају