У АВИОНУ И АУТОМОБИЛ: Луфтхансина „суперјахта за пловидбу по небу“ - од просторија за журке, до винског подрума (ВИДЕО)

Новости онлине

01. 12. 2021. у 22:58

ПРЕДСТАВЉЕН је концепт летеће суперјахте, а дизајнери компаније Луфтханса техник назвали су луксузни авион, познат као „Експлорер", „летећим хотелом".

У АВИОНУ И АУТОМОБИЛ: Луфтхансина „суперјахта за пловидбу по небу“ - од просторија за журке, до винског подрума (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Авион, за који се очекује да достигне цену од око 325 милиона фунти, има исти ниво удобности и погодности као хотел са пет звездица. „Експлорер" има купатило, спаваће собе, канцеларију, па чак и конференцијску салу, а све је футуристичком дизајну. Собе се такође могу трансформисати у трпезарију или плесни подијум.

Како кажу у тиму стручњака који је реализовао ову луксузну летелицу, они су проучавали конструкцију луксузних суперјахти и уградили елементе из тих пловила у концепт ваздушног саобраћаја.

- Анализирали смо типичне елементе класе чамаца Екплорер како бисмо пренели концепт дизајна који стоји иза њега из воде у ваздух, а тиме и у нови дизајн кабине -рекао је Јан Грубе, директор продаје за Луфтханса Техник.

„Експлорер" је заснован на Ербасу А330 који ће бити ремонтован како би се створио идеалан авион за ВИП путнике које могу да приуште високу цену лета. Авион се може прилагодити разним потребама путника, па тако може да има специјалну опрему која вам је потребна, вински подрум, лабораторију, медицинску собу па чак аутомобил.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)