ТВИТЕР УВЕО ВЕЛИКУ ПРОМЕНУ: Измењена политика приватности, забрањено дељење фотографија и снимања особа без пристанка

Novosti online

30. 11. 2021. у 17:54

ТВИТЕР је данас апдејтовао своју политику о приватности, и забранио дељење фотографија и снимака приватних лица без њиховог пристанка.

ТВИТЕР УВЕО ВЕЛИКУ ПРОМЕНУ: Измењена политика приватности, забрањено дељење фотографија и снимања особа без пристанка

Архива Новости

Платформа је пре овога већ забранила дељење приватних информација о другим лицима без њиховог пристанка, што се односило на њихову адресу или локацију, личне документе, приватне информације о контактима, финансијске информације или медицинске податке. Али нова промена политике чини је још робуснијом, пише ТецхЦрунцх.

Ово не значи да ће Твитер тражити сагласност од свих појединаца на фотографији или снимку, како би материјал био објављен, али значи да ако особа која је на снимку или слици жели да се материјал скине, Твитер ће га скинути.

- Када нас обавесте појединци приказани на фотографијама или сликама, или њихов овлашћени представник, о томе да нису сагласни да се дели њихов приватни снимак или слика, ми ћемо га уклонити. Ово није примењиво на медије који се баве јавним личностима или на појединце, када медији саприпадни твит шире у јавном интересу или додају вредност јавном дискурсу", пише у саопштењу Твитера.

Али у случају јавних личности Твитер је појаснио да и ту може да уклони материјал ако је он намењен малтретирању некога, у складу са својим постојећим правилима о насилном понашању, према којем је такође забрањено дељење нагих слика и снимака особе, без пристанка. Компанија је такое саопштила да ће, кад одлучује о склањању садржаја о јавним личностима, проверити да ли је ова информација већ доступна на другим јавним медијима, као што су телевизија и новине.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)