ПРОЛАЗНИЦИ СЕ ЗАУСТАВЉАЈУ: Мурал из филма „Варљиво лето ’68“ на зиду основне школе у Новом Саду

Новости онлајн

13. 11. 2021. у 23:53

МУРАЛ са мотивима из филма Варљиво лето ’68, освануо је јутрос на зиду ОШ "Ђорђе Натошевић" у Улици Соње Маринковић у центру града.

ПРОЛАЗНИЦИ СЕ ЗАУСТАВЉАЈУ: Мурал из филма „Варљиво лето ’68“ на зиду основне школе у Новом Саду

Фото: НС уживо

Мурал је привукао пажњу свих пролазника, који се заустављају и фотографишу га.

"Варљиво лето '68" је култни југословенски филм снимљен 1984. године у режији Горана Паскаљевића и по сценарију Гордана Михића. У лето 1968. године матурант Петар (Славко Штимац), стасава за љубав, заљубљујући се наизменично и истовремено у више жена, углавном оних зрелих и удатих: апотекарку, пекарку, библиотекарку, у обе ћерке председника суда, своју професорку социологије, због које за матурски рад узима тему из марксизма.

Потреба да коначно нађе „жену свог живота“ доводи Петра у низ деликатних и комичних ситуација и избезумљује његовог оца (Данило Стојковић), општинског судију, уштогљеног човека, догматских схаватања, који верује да се омладина може васпитавати само „чврстом руком“ и који пати због свог буржоаског порекла (отац му је пре рата био геометар и школовао се у Прагу). Када коначно и нађе праву истинску, велику љубав, она из одређених, тада друштвено актуелних збивања, бива прекинута.

Главне улоге тумаче Славко Штимац, Данило Бата Стојковић, Мија Алексић, Сања Вејновић, Ивана Михић, Мира Бањац и Неда Арнерић.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)