НАЈВИШЕ ЗА БИОЛОГИЈУ: Закључена "листа жеља" за трећи тест на малој матури

Љ. Бегенишић

02. 02. 2023. у 11:09

РОК за промену жеље из ког предмета ће ученици осмог разреда радити рећи тест у оквиру завршног испита је завршен. Највеће интересовање будућих средњошколаца било је за полагање теста из биологије, а најмањи проценат ученика се определио за физику.

НАЈВИШЕ ЗА БИОЛОГИЈУ: Закључена листа жеља за трећи тест на малој матури

Гимназије однеле превагу над средњим стручним школама / Фото П. Милошевић

Према речима помоћника министра просвете за предшколско и основно образовање Милана Пашића, до децембра месеца је било прво изјашњавање, а након тога су ђаци осмог разреда имали могућност да од 23. до 27. јануара провере да ли је све добро унето и да ли је било неких ученика који нису стигли да се изјасне у том периоду.

- Није било одступања. Било је повећање у оквиру хемије, географије и историје за неких 100-150 ученика, дошло је мало до смањења код хемије и физике. Такође, имамо и више од 80 ученика који су се пријавили из Републике Српске - рекао је Пашић.

Он је нагласио да је највеће интересовање за биологију и то 38 досто ученика, 29 одсто за географију, 16 процената из историје, девет одсто за хемију, а најмање интересовање је за физику, за коју се изјаснило осам одсто ученика.

Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања креће у процедуру припреме и штампања тестова и паковања.  Мали матуранти имају довољно времена да се припремају, а у марту нас очекује пробни завршни испит - 24. и 25. марта када ће проћи целу процедуру. Већина школа је кренула у организацију припремне наставе, на порталу еВежбаоница могу вежбати, као и на РтС планети.

 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ЧКАЉИН ИНТЕРВЈУ ПРЕД СМРТ Ја гладујем? Ма где то има? Мучимо се... Као и сваки пензионер