МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ ПРЕЛОМИЛО: Од наредне школске године измењени уџбеници за биологију

Љ.Б.

04. 10. 2022. у 15:19

РАДНА група Завода за унапређивање образовања и васпитања, која је формирана на захтев Министарства просвете, науке и технолошког развоја, утврдила је да треба исправити недостатке у седам од осам одобрених уџбеника за биологију за 8. разред основне школе, а који се односе на "биолошки смисао адолесценције".

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ ПРЕЛОМИЛО: Од наредне школске године измењени уџбеници за биологију

Фото Shutterstock

Завод ће упутити образложење издавачима који су дужни да у одређеном року доставе заводу исправљен рукопис уџбеника, саопштило је ресорно министарство.

Како се наводи, стручна комисија је проверила наводе који су се чули у јавности, а који се односе на одређене интерпретације у овим уџбеницима.

Министарство наводи да је, у складу са процедуром, претходно затражило и мишљење Национално просветног савета који је потврдио да уџбеници прате програм, али да се мора водити рачуна да ученици осмог разреда немају потребна предзнања из области психологије и социологије и да се та знања стичу током средњег образовања.

С обзиром на то да министар и ЗУОВ дају мишљење на основу тумачења научних чињеница, консултовани су и Српско биолошко друштво, као и све катедре биолошких факултета.

БОНУС ВИДЕО - ТИТОВА ВИЛА ОД 50 МИЛИОНА ДОЛАРА: Погледајте како изгледа једна од најстаријих вила у Њујорку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (0)

Владимир ради на грађевини по 12 сати, а зову га ЧОВЕК ЕНЦИКЛОПЕДИЈА - какво знање има видела је цела Србија