ОНЛАЈН У ТРИ ГИМНАЗИЈЕ: Доводи се у питање завршетак школске гдоине?

Б.Б.

18. 05. 2022. у 10:45

ПРЕПОДНЕВНА смена у три београдске гимназије јутрос је почела онлајн - Осма, Гимназија Патријарх Павле и Дванаеста.

ОНЛАЈН У ТРИ ГИМНАЗИЈЕ: Доводи се у питање завршетак школске гдоине?

Фото Д. Миловановић


Према речима Александра Маркова, председника Форума београдскох гимназија, испоставило се да су у свим школама које су већ прегледане, дојаве биле лажне, тако да постоји озбиљан проблем који може утицати на регуларан завршетак школске године.Он је нагласио, да када је реч о мерама, не постоје могућности да се примене неке посебне мере.
- Узмите за пример аеродром који има појачане и мере и безбедносне процедуре, па сваки пут када се дојави врши се озбиљна провера, тако да смо ми немоћни у таквој ситуацији - рекао је Марков. - Једино што можемо је да поступамо у складу са упутствима које добијамо. Занимљиво је да не добијамо неко упутство Министарства просвете, него су то сада интерна упутства која важе за сваку школу, односно у зависности од тога шта је директор предвидео у таквим кризним ситуацијама и који су модели евакуације", рекао је Марков.
Школе су се већ научиле да раде онлајн током короне, тако да није било проблема да се брзо организује настава "на даљину".
- Министарство просвете је дало препоруке да би се избегле наставне суботе - навео је Марков. - Да ли ће то бити сажимање градива или додавање часова током радних дана препуштено је школама да се договоре са управом. Министарство просвете и школска управа немају решење за ову ситуацију. Решење се мора тражити о безбедоносних служби које траже решење и начин да се све ово превазиђе, иначе улазимо у критичан период што се школа тиче. Подсетићу вас да се у јуну одржава завршни испит, па се што пре мора наћи решење да се ово реши.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз