МАЈА ГОЈКОВИЋ ОТВАРА ПАВИЉОН СРБИЈЕ: "Осми километар" на Бијеналу архитектуре у Венецији

М.А.К.

20. 05. 2021. у 17:31

ПАВИЉОН Србије на 17. Међународној изложби архитектуре у Венецији, данас у подне свечано ће отворити потпредседница Владе и министар културе и информисања Маја Гојковић.

МАЈА ГОЈКОВИЋ ОТВАРА ПАВИЉОН СРБИЈЕ: Осми километар на Бијеналу архитектуре у Венецији

МКИ

На једној од највећих светских смотри архитектуре нашу земљу ће прдстављати група младих аутора, која већ три године наступа под именом "Модерни у Београду".

Они ће представити прокекат "Осми километар", који је изабран међу 39 радова пристиглих на нацинални конкурс. Ауторски тим "Модерни у Београду чине Ива Бекић, Ирена Гајић, Далиа Дуканац, Стефан Ђорђевић, Снежана Златковић, Мирјана Јешић, Христина Стојановић и Петар Цигић. Њихов рад који је визија могуће урбанистичке будућности рударског Бора, одговор је на тему који је задао уметнички директор - кустос манифестације, америчко либански архитекта Хашим Саркис.

Комесар наше изложбе је Слободан Јовић, а Министарство културе и информисања је реализацију наступа наше земље у Венецији поверило Музеју примењене уметности. Међународно бијенале архитектуре,на коме ће се бити представљене 63 изложбе у националним павиљонима, биће свечано отворено у суботу, али је традиционална додела Златних лавова померена за крај августа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)