РАЗГОВОР СА АУТОРОМ: У Уметничкој галерији Крушевац сусрет Бранимира Карановића са публиком

С. Б.

16. 05. 2021. у 18:39

РАЗГОВОР са аутором Бранимиром Карановићем чија је изложба фотографија и графика постављена у Уметничкој галерији у Крушевцу од 22. априла, биће организована у понедељак од 13 сати.

РАЗГОВОР СА АУТОРОМ: У Уметничкој галерији Крушевац сусрет Бранимира Карановића са публиком

Фото: Галерија

Осим непосредног сусрета са уметником, посетиоци ће моћи да погледају и видео презнетацију стваралаштва аутора, као и каталог поставке која ће пред публиком бити до 30. маја. Цео програм одржава се у оквиру манифестације “Музеји за 10”, током које је и Уметничка галерија учествовала је у обележавању 17. Европске ноћи музеја и Националне недеље музеја.

Бранимир Карановић од 2016. године има звање професора емеритуса на Факултету примењених уметности у Београду, где је годинама предавао. Током рада је од 1974. учествовао на значајном броју изложби у организацији Удружења ликовних уметника Србије, Удружења примењених уметника Србије, Београдског графичког круга и Културног центра Београда, на бројним изложбама југословенске графике и фотографије у иностранству, као и на многим међународним бијеналима и тријеналима графике, у Љубљани, Кракову, Баден Бадену, Кјоту, Фридрикстату, Софији, Варни, Берлину, Атини, Солуну и Београду.

Самостално је излагао у југословенским и светским културним центрима. Добитник је најзначајњих награда за стваралаштво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)