ГРАНД ПРИ ПРЕДСТАВИ “ПАЛЧИЦА”: Завршен Фестивал професионалних позоришта Србије “Мали Јоаким” у Грачаници

Д. ЗЕЧЕВИЋ

16. 05. 2021. у 17:29

ТРИНАЕСТИ по реду Фестивал за децу и младе професионаних позоришта Србије “Мали Јоаким “ који се од 10. маја одржавао у грачаничком Дому културе завршен је данас.

ГРАНД ПРИ ПРЕДСТАВИ “ПАЛЧИЦА”: Завршен Фестивал професионалних позоришта Србије “Мали Јоаким” у Грачаници

Фото:Принтсцреен/Фацебоок

Жири у којем су били Јелена Јањатовић (костимограф), Љубиша Баровић (глумац) и Борис Тодоровић (редитељ) одлучио је једногласно да Гранд при додели представи “Палчица” Позоришта лутака из Ниша.

Награда Мали Јоаким за глумачко остварење припала је Александри Павловић за улогу Палчице у истоименој представи а у образложењу жирија наводи се да је Александра Павловић кроз богат избор позоришних изражајних средстава успешно оживела лик пун страхова, недоумица и препрека у својој потрази за срећом и местом под сунцем.

Ова наглада припала је и Петру Лукићу за улогу Голог Краља и Гостионичара у представи Голи краљ, Позоришта за децу из Крагујевца. Жири је награду Мали Јоаким за костимографију доделио Стефану Савковићу за представу „Палчица“ из нишког Позоришта лутака.

Награда за драмски текст већином гласова додељена је Бисерки Колевској за адаптацију текста у представи „Голи краљ“, док је награда за ауторску музику припала Братиславу Бати Златковићу за представу Чаробњак из Оза, Позоришта „Бора Станковић“ из Врања.

Специјалан награда за епизодну улогу Шизеле у представи “Сирано” Народног позоришта у Приштини додељена је Александри Цуцић.

Иначе,Фестивал професионалних позоришта Србије за децу и младе “Мали Јоаким” завршен је доделом поменутих награда лауреатима овог фестивала који су пратили малишани са читавог Космета док је превоз до Грачанице био обезбеђен и за децу из повратичких средина у Метохији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)