БИО ЈЕ НАШ ЕЛВИС, ДАВАО ЈЕ ШАНСУ МЛАДИМА: Познати се опраштају од Ђорђа Марјановића

М.Ч.

15. 05. 2021. у 20:09

ЛЕГЕНДАРНИ југословенски певач Ђорђе Марјановић преминуо је данас у 89. години. Генерације су одрастале уз његове хитове који ће вечито остати упамћени. Његов одлазак погодио је многе познате личности из Србије.

БИО ЈЕ НАШ ЕЛВИС, ДАВАО ЈЕ ШАНСУ МЛАДИМА: Познати се опраштају од Ђорђа Марјановића

Фото: Н. Живановић

СРЂАН МАРЈАНОВИЋ

- ТУГА је што низу нема краја. Толико људи умире на свакдневном нивоу, да то није нормално. Кад их је оволико познатих, могу да мислим колико има оних који нису. Ђорђе је за Југославију и Србију оно што је Елвис за Америку. Он је овде био први рокер кад на нашим просторима није било ни р од рокенрола. Правио је шоу на бини, бацао сако у публику. Имао је изузетне наступе и харизму. Ђорђе је први певач који је имао своје фанове. Становао је на Теразијама, улаз поред Музичког магазина био је покривен изразима љубави према њему, његови обожаваоци су носили транспаренте. Прокрчио је пут многима који су касније дошли. Јако ми је жао што нас је напустио, али, иза њега је много тога остало. Београд и Србија би требало да му се одуже на највећи могући начин, он је национални херој.


ЖЕЉКО СТЕФАНОВИЋ

- БИО си ми као трећи родитељ, вољени мој Милорде. Надао сам се, веровао, навијао из све снаге, није вредело. Док живим, тећи ће свака твоја рима, сваки стих, свака нота мојим венама. Растао сам уз твоје песме, упијао сваки корак, био ведар јер си ти то био, и када ти није било ни до чега. Хвала ти што си постојао у мом животу.


ЛЕПА ЛУКИЋ

- ЖАО ми је, био је добар певач. Ценио ме је, а и ја њега. Кад смо наступали са "Београдском есстрадом", сви смо се мешали, и народни и забавни певачи, па смо ту били он, Мики Јевремовић, ја... Кад сам имала концерт у Дому синдиката, он је дошао, и била ми је част.

БОРА ЂОРЂЕВИЋ

- ВЕЧНА слава драгом Ђорђу Марјановићу, легенди, нашем великом пријатељу, узору, оцу сценских наступа. Веома сам потресен. Целој "Рибљој чорби" је била огромна част кад велики Ђорђе дође да нас слуша. Имао је увек резервисано најбоље место у првом реду. Имао сам ту ретку срећу да сними два моја текста, и невероватну част да са великим успехом пева "Анђела", преименованог у "Молитву", на руским турнејама. Посетили смо једном Ели и њега у Кучеву. На првом јавном наступу у животу, у Учитељском дому у Чачку, певао сам "Звиждук у 8". Од Ђорђа сам много научио.

ЖИКА ЈЕЛИЋ

- ПАМТИМ његове почетке и невероватну популарност коју је имао шездесетих година. Незабораван је концерт у Дому синдиката, када је пружио прилику тада младој рокенрол групи „Силуете“. У СССР-у су га звали Жорж. Тамо је било довољно само споменути његово име, да настану овације. После оног што му се десило у Аутралији сретао сам га на неким свечаностима, и кратко бисмо попричали. Много је оставио иза себе, старије генерације то знају, а млади могу само да претпоставе колико је био популаран. Остао је велики, до последњег дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)