МАРЈАНОВИЋ ЈЕ ЖИВЕО ЗА ИЗЛАЗАК ПРЕД ПУБЛИКУ: Миња Субота се опростио од Ђорђа Марјановића

Танјуг

15. 05. 2021. у 19:00

НЕМА сумње да нас је напустила највећа звезда југословенске поп музике и наша култура остаће ускраћена за искреног и вољеног уметника, рекао је данас Миња Субота поводом смрти Ђорђа Марјановића.

МАРЈАНОВИЋ ЈЕ ЖИВЕО ЗА ИЗЛАЗАК ПРЕД ПУБЛИКУ: Миња Субота се опростио од Ђорђа Марјановића

Фото П. Милошевић

Присећајући се бројних турнеја по читавом свету, нарочито у Совјетском Савезу које је прошао заједно са Ђорђем Марјановићем, Субота наглашава да је преминули певач био потпуно одан позорници и публици.

- Марјановић је живео за излазак пред публику. Тачно је знао како да развесели људе, пренесе им емоцију, учини им бољи живот на тих два или три сата колико је наступао - рекао је Субота и додао да је Марјановић снимио прву ЛП плочу за ПГП РТС.

Како каже, Марјановић, рођен 1931. године, био је први у многим стварима.

Први је бацио сако у публику, први је заплесао на сцени, био је познат и као Елвис са Истока, а његова популарност крајем 50-тих и 60-тих година у целом свету била је неописива, рекао је Субота.

Он се присетио да су у Совјетском Савезу "буквално бежали" од обожавалаца, а да су их препознали "ђокисти" и на Бродвеју и тражили да се сликају са својим музичким идолом.

- Оно што је био Елвис у Америци и на Западу, Ђорђе Марјановић је био у Совјетском Савезу, вољен и обожаван. Његови наступи били су нека врста везе совјетске публике са западном поп културом и рокенролом - рекао је Субота.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)