ПРИЧА О "ДЕМОКРАТИЈИ": На Црвеном крсту данас нови наслов на репертоару куће

В. В. С.

15. 05. 2021. у 10:51

У САРАДЊИ Београдског драмског и Новосадаског позоришта (Ујвидеки синхаз) настала је представа "Демократија", коју је по тексту Јосифа Бродског режирао и адаптирао (заједно са Слободаном Обрадовићем) Вељко Мићуновић: премијера је данас, на Малој сцени "Предраг Пепи Лаковић" БДП.

ПРИЧА О ДЕМОКРАТИЈИ: На Црвеном крсту данас нови наслов на репертоару куће

Фото БДП

- Сведочићемо сету сцена на путу демократизације једног друштва. Поставља се питање да ли је данас уопште могућа демократија у свету који је аморалан, је ли у неким сегментима чак превазиђена? Поигравали смо се са гротеском, трудили да неке ситуације буду и духовите, али наравно, тај смех постаје горак на крају - каже редитељ Вељко Мићуновић.

Хрватски глумац Озрен Грабарић већ је у овом театру гостовао у представи "Ружни, прљави, зли" с редитељским потписом Ленке Удовички, а поводом новог ангажмана каже:

- Срећан сам што сам се вратио у БДП. Овде се дешавају неке сјајне ствари, постаје место позоришних сусрета. Упознао сам сада и драге колеге Мађаре, први пут сарађивао са Вељком и Тамаром, а Ивана је већ мој "стари" партнер.

у "Демократији" играју и Арпад Месарош, Тамара Алексић, Ивана Николић и Габор Понго. Драматург је Слободан Обрадовић, композитор Ирена Поповић Драговић, а костиме "потписује" Јелена Стокућа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)