ТАЈНЕ ВЕЗЕ ЉУДИ И ВАНЗЕМАЉАЦА: У сусрет другој сезони популарне серије "Рат светова", која у јуну стиже премијерно на канал Фокс

Н. Д.

14. 05. 2021. у 12:37

ПОСЛЕ великог међународног успеха прве сезоне, серија "Рат светова", настала у продукцији компанија Канал + и Фокс, под ауторском палицом британског сценаристе и продуцента Хауарда Овермана, овенчаног наградом Бафта ("Неприлагођени", "Луда глава" и "Мерлин"), враћа се 6. јуна, у 21.00, на канал Фокс, са новим циклусом.

ТАЈНЕ ВЕЗЕ ЉУДИ И ВАНЗЕМАЉАЦА: У сусрет другој сезони популарне серије Рат светова, која у јуну стиже премијерно на канал Фокс

Стивен Кембел Мур, Стефани Каилард и Метју Тролинг/ Фото Фокс

Узбудљиво осмоделно авантуристичко путовање, инспирисано култним романом списатеља Х. Г. Велса, у првом циклусу довело нам је ванземљце на планету Земљу.

Апокалипса је отпочела у Великој Британији и Француској, када је у року од само неколико сати збрисано готово цело човечанство. Ретки преживели, предвођени златном глумачком поставом коју су чинили добитник Златног глобуса Габријел Берн ("На терапији"), номинован и за награде Еми и Тони, Елизабет Мекговерн, звезда серије "Даунтаунска опатија" и Дејзи Едгар Џоунс позната нам по роли у ТВ хиту "Обични људи", нашли су се пред великим изазовом - да одбране Земљу. У пратњи јунака које су дочарали познати европски глумци, Леа Дракер, Наташа Литл, Стефани Каилард, Адел Беншериф, Тај Тенант, Стивен Кембел Мур, Бајо Гбадамоси, Арон Хефернан и Емили де Прејзак, корак по корак, та борба их је у великом финалу довела до шокантног открића. Скривене везе људи и ванземаљаца.

Нова сезона, овог пута без Хелен Браун, хероине Елизабет Мекговерн, која је погинула на крају претходног серијала, води нас шест месеци у будућност. Ванземаљци су уништили свет, али борба и даље траје. Распарчани у мање групе, наши јунаци удружују се у покрет отпора који предводи храбра нова јунакиња Зои (Перл Чанда). Ипак, свако од њих води своју унутрашњу борбу. Емили, Бил, Кетрин, Сара, Том, Карим... Сви су претрпели огромне губитке и суочили се са смрћу вољених. Те жртве, уз свест да су део света који више не постоји и живот на сталној ивици смрти, очврсли су их и убили људскост у њима. Ипак, сваки нови сусрет са старим знанцима пун је топлих и снажних емоција. Љубав је једино осећање које их и даље држи у животу. Али она није довољна да би се победио непријатељ.

Крај прошлог циклуса пред гледаоце је поставио неколико важних мистерија. Ко је човек нађен на ванземаљском броду? Која је веза људи и ванземаљаца? И колико се заиста ове две цивилизације у основи разликују, будући да је у суштини обе склоност ка масовном уништењу? Трагајући за овим одговорима, Бил открива све више детаља о нашим нападачима, али и све више сличности са њима. У новим епизодама највише ће бити окупиран Емилином повезаности са њима. За то време, у Француској, радња прати сестре Кетрин и Софи које покушавају да реше своје међусобне проблеме, све док Кетрин не дигне руке од свега и реши да крене у потрагу за професором Вордом.

Габријел Берн / Фото Фокс

Идеја водиља другог циклуса јесте питање колико су преживели спремни далеко да иду, да би спасли свој једини дом, али и да ли ће се један од њих жртвовати за све.

- Када је реч о овој серији, моје намере од почетка биле су да људи и њихови односи буду у срцу драме. Посматрати како та величанствена палета ликова, коју су дочарали сјајни глумци, оживљава на малим екранима, за мене је била највећа награда и радост. Управо тај осећај ме је и водио ка другој сезони. Ово је прича о обичним људима смештеним у једну екстремну ситуацију - рат до истребљења. Осим оних логичних питања која се постављају свима у таквој ситуацији, за мене је много важнија линија приче била она која се одвијала унутар сваког од тих ликова понаособ. Њихове борбе, сумње, слабости и нова рађања - поручује пред нову сезону Хауард Оверман, аутор овог научнофантастичног серијала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)