43. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ У МУЗЕЈУ ПРИМЕЊЕНЕ УМЕТНОСТИ: Под слоганом "Тачка ослонца" од 12.маја до 4.јуна у Београду

В.В.С.

11. 05. 2021. у 14:28

У МУЗЕЈУ примењене уметности ће овогодишњи 43. Салон архитектуре, бити одржан од 12. маја до 5. јуна, под слоганом "Тачка ослонца".

43. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ У МУЗЕЈУ ПРИМЕЊЕНЕ УМЕТНОСТИ: Под слоганом Тачка ослонца од 12.маја до 4.јуна у Београду

Музеј примењене уметности

Због пандемије није могуће организовати свечано отварање са великим бројем посетилаца већ је планирана додела награда у среду 12. маја, уз присуство представника жирија и представника награђених. Том приликом Жири 43. Салона архитектуре, састављен од истакнутих архитеката (Владимир Анђелковић, Огњен Ђуровић, Нада Јелић, Дејан Миљковић и Дејан Тодоровић) доделиће Гран При Салона, награде, признања и похвале у категорији архитектура,ентеријер, урбанизам, експеримент и истраживање, публицистика, теорија и критика архитектуре.

Изабраним слоганом "Тачка ослонца" Салон упућује на значај архитектуре у формирању животне и просторне средине урбаних целина, градова, места, свеукупног простора. А самим тим и истицање значаја равнотеже у односу новоизграђеног и постојећег јавног простора који нису у супротности са потребама већине грађана, обичних становника. Свака изложба архитектуре, па и Салон, може се посматрати као нека врста тачке ослонца,истина крхка тачка ослонца, између идеала архитектонске струке и реалности садашњег стања архитектуре и урбанизма.

Око триста аутора, у сто тимова, приказаће своје радове из различитих области архитектуре - јавне објекте, стамбене и индустријске зграде, ентеријере, експерименталне и истраживачке пројекте и писања о архитектури.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)