"ЗЛАТНО ДОБА" ИЗ ФРАНЦУСКЕ: Почиње смотра "Молијерови дани"

В. В. С.

10. 05. 2021. у 09:55

ОТВАРАЊЕМ "Салона франкофоне књиге" сутра почиње књижевна манифестација Француског института у Србији "Молијереви дани", која ће трајати до 15. маја.

ЗЛАТНО ДОБА ИЗ ФРАНЦУСКЕ: Почиње смотра Молијерови дани

Архива

У оквиру "Молијерових дана", који се одвијају у знаку обележавања 70. рођендана Француског института у Србији, биће приређени занимљиви разговори, онлајн или уживо, са франкофоним и српским књижевницима, филозофима, стрип ауторима, издавачима, преводиоцима, филмским уметницима,музичарима, научницима, илустраторима. За већину догађања, било да су организовани онлајн или уживо, обезбеђен је превод.

Програм књижевних сусрета почиње онлајн дебатом "О застарелости савремености", а водиће је Бертран Фонтен, са белгијским филозофима Вероник Берген, и Лоран де Ситер, који померају границе савремених концепата. Истога дана, француски новинар и књижевник Тјери Клермон водиће онлајн разговор са српским писцем Драганом Великићем, поводом објављивања превода на француски његовог романа "Иследник".

И ове године стрип ће заузети значајно место у оквиру "Молијерових дана". Француски аутор Сирил Педроса долази у Србију и свој стрип "Златно доба" промовисаће у Новом Саду (13. маја), Београду (14. маја) и Крагујевцу (15. маја). Ово је други његов превод на српски, након стрипа "Три сенке".

Најмлађој публици биће представљена "Школа за вукове", весела књига о школи и добрим манирима француске ауторке Каролин Рок, коју је илустровао Грегоар Мабир.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОЛЕ ПОКУПИО ОМИЉЕНОГ МУЗИЧАРА: Возио га у хотел, питао се да ли је могуће то што се десило