МАНИФЕСТАЦИЈА "МОЛИЈЕРОВИ ДАНИ" : У организацији Француског института у Србији

В.В.С.

07. 05. 2021. у 17:33

ОТВАРАЊЕМ "Салона франкофоне књиге" 11. маја почиње књижевна манифестација Француског института у Србији "Молијереви дани" у Кнез Михаиловој улици у Београду.

МАНИФЕСТАЦИЈА МОЛИЈЕРОВИ ДАНИ : У организацији Француског института у Србији

КомуникАрт

У оквиру "Молијерових дана", који се одвијају у знаку обележавања 70. рођендана Француског института у Србији, биће приређени занимљиви разговори, онлајн или уживо, са франкофоним и српским књижевницима, филозофима, стрип ауторима, издавачима, преводиоцима, филмским уметницима,музичарима, научницима, илустраторима. За већину догађања, било да су организовани онлајн или уживо, обезбеђен је превод.

Програм књижевних сусрета почиње онлајн дебатом "О застарелости савремености", а водиће је Бертран Фонтен са белгијским филозофима Вероник Берген и Лоран де Ситер, који померају границе савремених концепата. Истога дана, француски новинар и књижевник Тјери Клермон водиће онлајн разговор са српским писцем Драганом Великићем,поводом објављивања превода на француски његовог романа "Иследник".

Иначе, до 15.маја (до када трају "Молијерови дани") биће изложени штандови испред и унутар Француског инситута; угостиће све оне које занимају преводи са француског на српски, као и књиге на француском језику. Биће изложени и продавани романи, есеји, стрипови, књиге за децу, биографије, графички романи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)