"ТРПЕЛЕ" ПРЕД ПУБЛИКОМ: Премијера представе у копродукцији краљевачког и шабачког позоришта

Г.Ћ.

06. 05. 2021. у 11:20

ПОСЛЕ неколико одлагања и померања због епидемиолошке ситуације, у суботу, 8. маја, на сцени краљевачког театра биће изведена премијера представе „Трпеле“ у копродукцији Краљевачког и Шабачког позоришта.

ТРПЕЛЕ ПРЕД ПУБЛИКОМ: Премијера представе у копродукцији краљевачког и шабачког позоришта

Фото: Краљевачко позориште

Текст, настао по аутентичним исповестима жена, жртава насиља, које су убиле своје партнере -злостављаче, креирали су Слободан Скерлић и Милена Деполо, док режију потписује стална редитељка Краљевачког позоришта Александра Ковачевић. Ансамбл представе чине глумице Краљевачког и Шабачког позоришта, с тим што је повређену глумицу Биљану Костантиновић за премијеру и неколико наредних реприза заменила Јасминка Хоџић, глумица Нишког народног позоришта.

- По 246. пут премијерно подижемо завесу. Представа „Трпеле“ је дирљива прича о женама које су починиле насиље над својим насилницима и за то биле сурово кажњене јер наш правосаудни систем не препознаје нешто што се зове нужна одбрана или угрожавање живота – каже Миодраг Динуловић, директор Краљевачког позоришта, додајући да се представа реализује уз подршку Министарства културе и информисања.

У креативном тиму представе су и композитор Предраг Милановић, сценограф Владан Славковић, костимограф Станислава Јамушаков из Новог Сада, дизајнер светла Радомир Стаменковић, аутор сценског покрета Дамјан Кецојевић, као и психотерапеуткиња Биљана Славковић као стручна консултанткиња.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)