КАД СЕ СВЕ ЗАВРТИ ОКО НОВЦА И МОЋИ: На снимању друге сезоне серије "Јунаци нашег доба" Синише Павића

Ј. БАЊАНИН

08. 05. 2021. у 10:38

НИ стари Ђорђе Торбица не постоји. Овај има паре! Ево, погледај, где год се дохватим - паре! Свуда паре. У новчанику где је била твоја слика - паре, бре! Потценила си Ђорђа Торбицу, званог Врућко!

КАД СЕ СВЕ ЗАВРТИ ОКО НОВЦА И МОЋИ: На снимању друге сезоне серије Јунаци нашег доба Синише Павића

Фото Урош Бошковић/Промо

Ове речи у даху изговара глумац Милан Васић, вадећи петстотице евра из џепова док га колегиница Мирка Васиљевић нетремице посматра. Екипа "ТВ новости" је на снимању једне од сцена нових 20 епизода серије "Јунаци нашег доба", из пера Синише Павића, а у режији Михаила Вукобратовића. Као што је аутор најавио у интервјуу за наш лист, у наставку ћемо видети зашто се Врућко променио и какву ће улогу у његовом животу одиграти бивша девојка. Видели смо како је Врућко дошао до пара, а Зорица је његова љубав из млађих дана која ради у банци где је дошао да се распита под којим условима може да заложи новац. Али, Зорица је истовремено преварант која ће Врућку да предложи ризично улагање.

- Екипа серије је уиграна још од пре две године и они већ имају изграђене ликове и заврзламе, а има неколико нових јунака који су ту да забибере чорбу и да виде како ће ко на то да реагује. Велики изазов и радост за мене је што у устаљену причу долазим као освежење - каже за "ТВ новости" Мирка Васиљевић. - Животи Зорице и Ђорђа се поново укрштају када је Врућко у новој животној фази, а Зорица већ довољно намазана да зна како се живи и како да постигне шта јој одговара. Овакву улогу до сада нисам играла јер сам увек била фина, смерна, добра, поштена, а сада тумачим некога ко жели да превари и насамари Врућка у своју корист. Опет, између њих је било љубави, која и даље постоји. Колико год да је Зорица преварант, она осећа емоцију јер јој је Ђорђе био прва љубав. Свако у себи има и добро и зло, а поента је да се више трудимо да смо добри него што смо зли. Синиша је то врло јасно написао и кроз реплике и кроз дидаскалије. Схватила сам да Зорица то ради једноставно да би њој било боље. При томе, не размишља о Врућку и верује да је његова љубав према њој довољна да буде задовољан и да се не осећа повређеним јер су њој паре све.

Глумица, која се после дуже паузе вратила пред камере, каже нам да је пожелела да опет чује "Тон! Иде! Камера! Иде! Акција!", што јој се и остварило.

- А са Васићем сам већ играла и нас двоје и када се погледамо знамо како ко глуми. Милан и ја смо живели заједно када смо ван Београда, на салашу снимали серију "Јесен стиже, дуњо моја" са покојним Љубишом Самарџићем. Пунолетство сам дочекала са том екпом и Васићем, који ми је тада играо тату, а сада ми игра бившег партнера. Шалимо се и пецкам га на тај рачун, па када ми нешто каже о тексту, одговорим му "оче" и он буде потпуно збуњен док се не сети да ми је играо оца. Веома ми је драго што опет сарађујемо и много је лакше када радите са неким кога добро познајете. И са редитељем Мишом Вукобратовићем сам већ имала прилику да радим у једној серији. Ти поновни сусрети су ми као да сам после дужег времена видела рођака који ми је драг - истиче Мирка Васиљевић.

Увек насмејани Милан Васић, током паузе накратко нам објашњава да Врућко није ни очекивао да ће видети стару љубав.

- Врућков живот се озбиљно компликује. Он је у лудилу због пара и не зна шта ће са њима, а појављује се жена која се у прошлости неколико пута разводила и узела паре свима. На основу онога што сада радимо осећам да ће серија бити веома интересантна и духовита. Мислим да ће публици сада бити и још занимљивија пошто се доста тога у причи размотава.

Овога пута није само породица Чичановић у жижи, покривен је и шири друштвени план, а једна од дилема је да ли ће Ђорђе Торбица Врућко вратити новац који је пронашао.

- На почетку је Врућко само бринуо да врати новац који су му држава и фабрика узеле, али се испоставља да се оженио јер није имао ништа и гребао се од женине породице и ништа није створио у животу. Биће занимљиво да видимо како ће он такав са оноликим парама да функционише. Свака реченица Синише Павића је интелигентна и сваком нешто каже. И то да се све врти око новца, али да, ипак, није све у новцу - примећује Васић.

Редитељ Вукобратовић, који више од три деценије ради са Павићем, каже за "ТВ новости" да је Синиша решио да заокружи своју причу о нама, овом друштву, нашим породицама, политици...

- Он прави критичку анализу догађаја и ситуација у нашем друштву и исказује став о томе. Мислим да је то врло лепо и значајно јер Павић пажљиво посматра време у коме живи и пажљиво предвиђа шта ће нам се дешавати. Многе његове серије су пре времена пуно причале о томе шта нас чека и шта ћемо доживети. "Јунаци нашег доба" то сада рекапитулирају - наводи редитељ и додаје да су паре једна од линија приче. - Нажалост, све је у вези са парама, корупцијом и подмићивањем, а, у ствари, у вези са честитошћу и поштењем. Друга грана приче су власт и моћ, какав је ко кад дође на власт. Синиша никада није бежао од анализе тема и увек је имао ауторску храброст да избаци у први план све проблеме овог друштва.

Наставак серије "Јунаци нашег доба", у продукцији "Телекома Србије" и "Коштуњак филма", можемо очекивати крајем године на каналима Суперстар ТВ и РТС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)