ПРЕМИНУЛА СРПСКА ГЛУМИЦА: Гледали смо је у популарним серијама "Срећни људи" и "Село гори, а баба се чешља"

Новости онлајн

26. 04. 2021. у 15:05

ГЛУМИЦА Славица Радуловић (57), дугогодишња чланица ансамбла Књажевско-српског театра у Крагујевцу, преминула је 24. априла у Новом Саду, саопштио је тај театар.

ПРЕМИНУЛА СРПСКА ГЛУМИЦА: Гледали смо је у популарним серијама Срећни људи и Село гори, а баба се чешља

Фото: Принтсцреен/Инстаграм

Славица Радуловић рођена је у Куману код Новог Бечеја 1964. године. Дипломирала је глуму 1987. на Академији драмских уметности у Новом Саду у класи професора Петра Банићевића.

Први стални глумачки ангажман имала је у позоришту „Марин Држић“ у Дубровнику, потом у Народном позоришту у Нишу, а од 1990. године је чланица ансамбла Књажевско-српског театра у Крагујевцу.

На сцени крагујевачког театра одиграла је више од 30 улога. Дебитовала је у представи „1968“,  а међу најзначајније и најзапаженије убрајају се улоге Јуце у представи „Кир Јања“, Регане у „Краљу Лиру“, Лепе Кате у „Ружичњаку“…

Радуловићева је и режирала и на сцену крагујевачког театра поставила је представе „Гуска на месецу“ Стевана Пешића и монодраму „Дезмонд“ Џона Мортимера.

За свој рад вишеструко је награђивана, између осталог на Позоришним сусретима „Јоаким Вујић“ а понела је и годишњу награду Књажевско-српског театра.

Шира публика ће је запамтити по улогама у популарним домаћим серијама "Срећни људи" и "Село гори, а баба се чешља".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)