КОНЦЕРТ СИМФОНИЈСКОГ ОРКЕСТРА РТС: У Великој дворани Коларчеве задужбине

В.Стругар

26. 04. 2021. у 13:35

ПОСЛЕ шестомесечне паузе Симфонијски оркестар РТС се враћа на концертни подијум: уторак 27.априла, у Великој дворани Коларчеве задужбине наступиће Гудачки и Дувачки ансамбл Симфонијског оркестра.

КОНЦЕРТ СИМФОНИЈСКОГ ОРКЕСТРА РТС: У Великој дворани Коларчеве задужбине

Коларчева задужбина

На програму су композиције Slicky Slide Swing, за три тромбона и тубу Улриха Нелса, Серенада за дуваче, оп. 20 Анрија Мартоа, Седам игара из балета Les malheurs de Sophie, за 10 дувача Жана Франсеа, Концерт за гудаче, д-мол, и Концерт за виолину и виолончело, Ф-дур, "Il Proteo, o sia il mondo al roverscio" Антонија Вивалдија, Адагио и фуга, ц-молл, за гудаче Волфганга Амадеуса Моцарта и Концерт Д-дур за гудаче Игора Стравинског.

Као солисти, на концерту ће наступити Катарина Алексић, виолина, и Томаш Покшивински, виолончело (Пољска). Диригује маестро Бојан Суђић.

Улаз на концерт је слободан, уз бесплатне улазнице које се могу преузети на благајни Коларчеве задужбине. Број улазница је ограничен због актуелне епидемиолошке ситуације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

РОДИЛА МУ ЈЕ СИНА: Шотрина жена била је најлепша у Југославији, а завршила је трагично - није оставила ни опроштајно писмо (ФОТО)