ОТВОРЕН АНДРИЋЕВ ХОЛ: "Борба" одала почаст славном српском писцу и нобеловцу (ВИДЕО)

А. В. В.

23. 04. 2021. у 21:21

ХОЛ Иве Андрића свечано је отворен у петак, на Светски дан књиге и ауторских права, у просторијама "Борбе" у Београду, чиме је ова кућа одала почаст славном српском писцу.

ОТВОРЕН АНДРИЋЕВ ХОЛ:  Борба одала почаст славном српском писцу и нобеловцу (ВИДЕО)

Пиштало у просторијама "Борбе" / Фото З. Јовановић

Зидове у "Борби" од сада ће красити фотографије нашег нобеловца.

Изложене су и његове књиге у издању наше компаније, као и насловне стране "Вечерњих новости" и "Борбе" које су донеле текстове о уручењу Нобелове награде Андрићу.

Свечаности је у петак присуствовао и угледни писац и в. д. управника Народне библиотеке Владимир Пиштало, који је рекао да му је част што је у простору који постаје једна врста музеја.

- Драго ми је да ово није само један моменат када се сећамо Иве Андрића - истакао је Пиштало. - Поготово ми је драго што га се сећају млади људи који су припремили ову изложбу. Ја сам сад чуо да не знамо када је тачно рођен Андрић. Писац је увек рођен у срцу читаоца у оном тренутку када га открије и када отвори његово дело. И када каже - ово исто ја мислим, ово што читам овде, само нисам умео то да изразим. То сам у ствари ја, само ван себе, јер оно што је Андрић говорио, ако нас нечему учи књижевност, то је да нисмо ни у чему ни сами ни први ни једини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)