ЗАВЕСУ ДИЖУ "ДВЕ ЖЕНЕ И ЈЕДАН РАТ": Поново отворен театар у Дому Јеврема Грујића у Београду

В.В.С.

23. 04. 2021. у 14:22

У ДОМУ Јеврема Грујића поново се играју позоришне представе, а прва ће бити у суботу (24.априла) - "Две жене и један рат".

ЗАВЕСУ ДИЖУ ДВЕ ЖЕНЕ И ЈЕДАН РАТ: Поново отворен театар у Дому Јеврема Грујића у Београду

Дом Јеврема Грујића

Театар у Дому Јеврема Грујића (у Светогорској 17) у Београду, изводи представе пред аудиторијумом од 20 гледалаца, поштујући све мере предострожности. Представа "Две жене и један рат" говори о пријатељском односу два народа, српског и америчког током Великог рата, кроз судбину двеју жена, које су страственим, вишегодишњим залагањем за Србију шириле дипломатску и хуманитарну мисију.

Једна је Американка - Мабел Данлоп Гордон Грујић, удата за српског дипломату Славка Грујића, а друга Српкиња - Јелена Лозанић, касније удата за највећег америчког добротвора српског народа Џона Фротингама. Обе имају две домовине: Србију и Америку. Како се наводи, прави су пример заборављених српских хероина, потиснутих у тишину и заборав, што нас је подстакло да их поново оживимо у нашем сећњу.

Субине и заборављене приче две непоколебљиве и одважне добротворке дочараће на сцени глумице Вјера Мујовић и Марија Бергам ,а у улози батлера Џејмса појавиће се Петар Милићевић. Представа је рађена по тексту Јелене Кајго и у режији Алека Цонића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)