ПРЕМИЈЕРНО "УЛОГА МОЈЕ ПОРОДИЦЕ У СВЕТСКОЈ РЕВОЛУЦИЈИ": На сцени Дома културе у Грачаници

В.Стругар

22. 04. 2021. у 19:57

ПРЕМЈЕРА представе "Улога моје породице у светској револуцији" по тексту Боре Ћосића и у режији Ивана Вуковића, биће 26.априла на Косову и Метохији - као копродукција Крушевачког позоришта и Народног позоришта у Приштини на сцени Дома културе у Грачаници.

ПРЕМИЈЕРНО УЛОГА МОЈЕ ПОРОДИЦЕ У СВЕТСКОЈ РЕВОЛУЦИЈИ: На сцени Дома културе у Грачаници

Народно позориште Приштина

- Не умем да се одредим да ли је Бора Ћосић мој омиљени циник или мој омиљени песник који пише прозу. Парадокс. Нешто се у свету помери са свог места, и цео механизам се упали и зашкрипи да врати ствар на место или просто схвати да је то шраф вишка и настави даље. Као да шрафа није ни било. И тако Бора Ћосић скупља те одбачене шрафове и прави нешто, неку машину непознате сврхе и саставља је по сећању. Иако пре никада није постојала. Поправља је по звуку. Не шкрипи како треба. Никада је неће завршити јер на њој увек постоји нешто за поправити - истиче редитељ Иван Вуковић.

Како каже, "Улога моје породице у светској револуцији" има у себи инспирације за безброј представа:

- Ова представа је наша, данас. Радоваћу се свакој следећој коју будем гледао јер ћу знати колико су уживали сви док су је радили и како су Борине речи дрмале прашину, по ћошковима позоришта где је мислила да је безбедна.

Играју Бојан Вељовић, Никола Ракић, Биљана Николић, Марија Гашић, Небојша Вранић, Јелена Орловић, Александра Цуцић и Милена Јакшић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)