ПОЧИЊЕ НЕДЕЉА АРХИТЕКТУРЕ: У Ликовној галерији Културног центра Београда

В.Стругар

21. 04. 2021. у 17:05

ШЕСНАЕСТА Београдска интернационална недеља архитектуре - БИНА биће свечано отворена 22. априла у 19 часова у Ликовној галерији Културног центра Београда, отварањем изложбе "Београдска школа становања од краја 1950. до средине 1980. - Комплексност идеја". Ауторка изложбе је Тања Дамљановић Конли

ПОЧИЊЕ НЕДЕЉА АРХИТЕКТУРЕ: У Ликовној галерији Културног центра Београда

КомуникАрт

У складу са традиционалним представљањем српске архитектуре, после Богдана Богдановића, Николе Добровића, Ивана Антића и Александра Стјепановића, овогодишње издање БИНА биће у знаку београдског становања и архитектуре стамбених зона и целина.

Кроз приказ комплексности идеја Београдске школе становања ће се пратити генеза, као и типолошке и морфолошке промене у развоју мисли о станоградњи на примерима три суседства - стамбена "реона" у друштвено-јасно дефинисаном социјалистичком граду, Новом Београду, у оквиру две групе анализа: урбанистичко-архитектонске и пројектантских размера - најавqују органиyатори.

У исто време у Беоизлогу Културног центра Београда, биће приказан визуелни подсетник "Насеље Церак Виногради културно добро Републике Србије" ауторке Миленије Марушић.

БИНА се одржава уз покровитељство Секретаријата за културу Града Београда, Министарства културе и информисања РС и Инжењерске коморе Србије, а уз подршку бројних партнера и пријатеља манифестације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)