ФИЛМОВИ О “ДАДОВУ” И КСТ: Биће приказани у оквиру "Мартовског фестивала"

В. В. С.

19. 04. 2021. у 16:51

У ДОМУ омладине у уторак ће на Мартовском фестивалу ( Београдски фестивал документарног и краткометражног филма) бити приказан документарни филм "Један живот, један сан“ у режији Марка Челебића, посвећен чувеном београдском позоришту за младе “Дадов”, насталом давне 1958. године.

ФИЛМОВИ О “ДАДОВУ” И КСТ: Биће приказани у оквиру Мартовског фестивала

Дом омладине Београд

У оквиру програмске целине “Домаћа панорама” биће приказан и филм "КСТ-65" (у режији Зорана Буловића), снимљен је поводом 65 година постојања Клуба студената технике.

Ово остварење садржи богату грађу о легендарном београдском клубу, као и разговоре са тридесетак познатих личности, међу којима су Горан Бреговић, Момчило Бајагић Бајага, Рада Ђуричин, Арсен Дедић, Бора Ђорђевић, Радош Бајић, Жика Јелић, Пера Џо, као и са члановима клуба.

Током фестивала биће приказана цела прошлогодишња такмичарска селекција, као и филмови одабрани у такмичарски програм на основу новог конкурса.

Иначе, поред такмичарског, фестивал ће понудити и богат ревијални програм, подељен у целине "Светска панорама", "Регионална панорама" и "Домаћа панорама" - поручују из Дома омладине Београда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)