ШЕСТ ДОМАЋИХ ФИЛМОВА НА ФЕСТУ: Премијере српских остварења на 49. међународном филмском фестивалу

А. П.

16. 04. 2021. у 06:10

НА предстојећем, 49. Фесту, који ће се одржати од 7. до 16. маја 2021. на неколико локација у Београду, премијерно ће бити приказано шест домаћих дугометражних филмова и две мањинске српске копродукције.

ШЕСТ ДОМАЋИХ ФИЛМОВА НА ФЕСТУ: Премијере српских остварења на 49. међународном филмском фестивалу

Фото: Промо

У главном такмичарском програму публика ће моћи да види филмове "Оаза" Ивана Икића, "Жив човек" Олега Новковића и "Лихвар" Немање Ћеранића. У селекцији "Фест фокус" биће приказано остварење "Пролећна песма" Наталије Аврамовић и документарно-анимирани филм "Призори из живота џукца" Тање Брзаковић, док ће документарни филм "Крека: Ловац на снове" Слободана Иветића, о чувеном сценографу Миљену Кљаковићу Креки, бити приказан на свечаном затварању фестивала.

У главном такмичарском програму Феста наћи ће се и две мањинске српске копродукције, филм "Застој" редитеља Винка Модерндорфера (Словенија, Србија, Северна Македонија) и "Потенцијални кандидат" Ерцана Кесала (Турска, Србија).

Овогодишњи програм Феста представиће више од 70 премијерних филмова најновије светске кинематографије у 7 програмских целина.

Фестивал се ове године одржава под слоганом "Повратак у будућност" са намером да као највећа и надалеко позната филмска манифестација у земљи и региону, допринесе поновном оживљавању биоскопских платна и повратку филмске публике у биоскопе.

Информације о продаји карата за 49. Фест биће накнадно објављене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)