ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО: Бенинију "Златни лав"

Д.Р.Ђ.

15. 04. 2021. у 17:32

ОСКАРОВАЦ Роберто Бенињи примиће овогодишњег Златног лава за животно дело на 78. Венецијанском филмском фестивалу који ће се одржати од 1. до 11. септембра, саопштили су данас организатори.

ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО: Бенинију Златни лав

Фото: Промо

Овим поводом, редитељ филма „Живот је леп“, који је 1999. добио оскара за најбоље страно остварење, изјавио је да му је срце пуно радости и захвалности.

- Неизмерна је част примити тако важно признање за мој рад од Међународног филмског фестивала у Венецији – рекао је Бенињи.

Одлука је донета на предлог директора фестивала Алберта Барбере, који је за Бенињија рекао да се од самог свог дебија, обележеног иновативним приступом правилима и традицији, издвојио у панорами италијанске сценске уметности као фигура без премца. „Жонглирајући својим наступима на позоришним сценама, филмским сетовима и у телевизијским студијима, сваки пут са изненађујућим резултатима, он блиста у свима њима захваљујући својој бујности, плаховитости и страсној радости која је можда најоригиналније обележје његовог опуса“, навео је Барбера.

Бенињи је рођен 27. октобра 1952. Каријеру је започео раних 70-их и убрзо је постао један од најомиљенијих и најпопуларнијих италијанских глумаца, режисера и сценариста, познат и цењен широм света.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)