ШТА СЕ ДЕШАВАЛО ИЗА КАМЕРЕ СЕРИЈЕ "КАЛКАНСКИ КРУГОВИ": Младе глумице откриле - "Било је много суза на сету"

Новости онлајн

14. 04. 2021. у 19:08

ЕМИТОВАЊЕ Калканских кругова, породичне драме прожете елементима мистерије, чији сценарио потписује Ђорђе Милосављевић, а режију Милан Караџић, привело се крају. Сваког викенда на РТС и каналу Суперстар ТВ пратили смо сукоб две породице живописног дела Дола, које крију тајну чувану деценијама.

ШТА СЕ ДЕШАВАЛО ИЗА КАМЕРЕ СЕРИЈЕ КАЛКАНСКИ КРУГОВИ: Младе глумице откриле - Било је много суза на сету

Фото: Промо

Главни јунак је Дејан Матић (Војин Ћетковић) који одлучује да прекине рад у свом архитектонском бироу, кад му полиција приведе ћерку Миону (Ивана Зечевић). Заједно са ћерком, сели се у Дол, родно село његовог оца. Нада се да ће у Долу ћерку одвојити од лошег друштва и лоших навика, те обновити међусобну блискост, изгубљену током Миониног одрастања и Дејановог бављења каријером. У породичној кући у Долу, чека их стриц Велибор (Жарко Лаушевић), спреман да им помогне у привикавању на ново окружење. Он их упознаје и са сукобом који је поделио Дол – повратник из иностранства, имућни предузетник Макса (Марко Гверо) жели да на простору тзв. Забрана, шуме коју користе Дољани, подигне модеран хотелски комплекс.

Ивана Зечевић која тумачи лик Мионе, изузетно промишљене, али и интуитивне, понекад плаховите и часне девојке, открива да су током снимања били на терену скоро два месеца и да јој је то било право уживање. Снимали су у селу Јеловик и нешто мало у Београду.

Фото: Промо

- Првих пет дана смо радили емотивно најзахтевније сцене. То је тежак задатак јер је био почетак, а улетели смо у “стомак” серије, а и огромну улогу је играло то да нам је сет био усред шуме. Признајем да није било већих проблема. Издвојила бих можда мањак времена у неким одређеним моментима за још који кадар и, евентуално, различитости које мене саму деле од Мионе као фиктивног лика, али не бих то представила као проблем, већ као слатке муке овог посла - прича Ивана Зечевић и открива које сцене су јој, током снимања, измамиле сузе.

- Било је много суза, са скоро свим ликовима јер сам се кроз процес и лично везала са целом причом. Били смо изоловани на селу и некако, човек не може да се не повеже, али бих морала да истакнем сцене са ликовима које тумаче Жарко Лаушевић, Павле Менсур, Војин Ћетковић и Лазар Николић. Дефинитивно ћу највише памтити прве дане снимања јер су били велики изазов за мене па након тога и сцене са вештачком кишом и све “јурише” по шуми. Било је јако забавно, а и напорно у исто време.

Њена колегиница Нина Нешковић игра Миланку, девојку која се са студија у Београду враћа у Дол, у коме јој живи породица. Има своју интимну драму и разлог зашто мора да се врати кући.

- Како се прича развијала, зависила је и њена одлука где ће остати да живи. Иначе, није било технички тешких сцена, екипа, локације, домаћини, временски услови, све нам је ишло на руку па је заиста било уживање радити. Било је много глумачких изазова, то је оно што то је увек узбудљиво и захтевно. Мада ситуација са пандемијом доста је ометала и пролонгирала само снимање. Имали смо среће да смо ипак успели да завршимо без здравствених проблема у екипи. Приватно је на сету било само суза од смеха, јер много смо лепо радили - истиче Нина Нешковић, додајући да је ово био веома комплексан пројекат па самим тим и тежак за реализацију.

- Највећи квалитет приче је тај што свако може да се идентификује са одређеним ликом из серије, животом, причом. Све о чему говоримо је врло реално што би сигурно потврдило свако мање место у Србији. Свуда постоје дуго чуване тајне, мистика и нерешени односи. Надам се да смо то успели да што верније приближимо гледаоцима. Ово је одлична породична серија и због жанра, јер оставља простор да са мало откривених детаља сами закључујемо и смишљамо коначан исход - тврди Нина.

Фото: Промо

- Сарадња са Жарком је била невероватна. Много сам научила, надобијала се савета, подршке и разумевања. Заиста сам изашла са једном озбиљном глумачком школом са овог пројекта, захваљујући њему. Памтим две сцене, емотивне, тешке и истините, па ми из тих разлога није било лако да одвојим фикцију од реалности - прича Ивана, а Нина се надовезује:

- Маестрални Жарко Лаушевић у улози Велибора, изазива осећај дивљења. Нисам нажалост, имала директне сцене са њим али уживала сам гледајући серију. Он је прави пример за нас младе глумце како се односи према послу и после толико дуге каријере.

(Пулс онлине)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)