ЈЕДИНИ ИЗЛАЗ, А МНОГО ТАЈНИ: После успеха филма, овог викенда стиже и серија на Суперстар ТВ, а 24. априла на РТС 1

Ј. БАЊАНИН

17. 04. 2021. у 11:19

ПОСЛЕ великог биоскоског успеха, психолошки трилер "Једини излаз", који је у доба пандемије погледало више од 60.000 људи, стиже на мале екране као истоимена серија.

ЈЕДИНИ ИЗЛАЗ, А МНОГО ТАЈНИ: После успеха филма, овог викенда стиже и серија на Суперстар ТВ, а 24. априла на РТС 1

Екипа серије „Једини излаз” / Фото Дарко Николић

Проширена верзија филма "упакована" је у десет епизода, које ће се емитовати викендом од 17. априла, у 21.00, на каналу Суперстар ТВ и од 24. априла, у 20.05, на РТС 1. Режију потписује Дарко Николић, коме је ово редитељски деби, а сценарио драматург и писац Марко Поповић, познат и по крими-роману "Један погрешан корак".

Снимање је на разним локацијама, попут планине Повлен и Сплита, трајало три месеца и завршено је крајем 2019, а првобитно планирана премијера филма померена је са пролећа прошле на фебруар ове године. Главну јунакињу, Ану Колар, тумачи Анђелка Прпић, звезда комичног жанра, коју први пут гледамо у драмској улози.

- Већ у првом читању сценарија, улогу Ане Колар видео сам као лик Кларис, који је играла маестрална Џоди Фостер у "Кад јагањци утихну". Дакле, као наизглед нежну, крхку особу, са провидним, безизражајним лицем које до финалног расплета крије какву снагу носи и колико ће бити спремна да се бори. Тај први утисак се није променио ни током даљих припрема и верујем да ће и гледаоци схватити сличност између ова два лика. Исто тако, већ у првом читању сам видео Анђелку у улози Ане Колар јер је одлична глумица, која је стицајем околности препозната искључиво као комичарка. Очекивано, добијао сам од колега и сарадника много добронамерних коментара да размотрим свој избор и савета да не ризикујем толико са кастингом. Нисам се предомислио, а Анђелка је показала да је сарадник каквог само можете пожелети - вредна, посвећена, поуздана, тачна и веома је прецизно одиграла Ану - објаснио је за "Новости" Дарко Николић.

Анђелка Прпић / Фото Дарко Николић

Прича почиње великим пожаром у београдском ноћном клубу "Једини излаз" у коме је страдало 12 особа. Ана Колар је те кобне ноћи била у клубу са супругом Сашом (Јанко Поповић Воларић), једним од власника моћне адвокатске канцеларије. Саша је погинуо, а Ана је доживела тешко тровање угљен-моноксидом због кога је била у коми и не сећа се шта се догодило. Ана наставља да живи са сином Луком (Андрија Бошковић), али не може да се помири са губитком, па има честе ноћне море и нападе панике. Шест година касније, непосредно после изрицања пресуде власнику клуба, Ана од непознатог пошиљаоца добија имејл са видео-снимком у коме препозна свог покојног мужа. Нове информације доводе у питање све што је мислила да зна о трагедији, као и породици Колар. Верујући да је Саша жив и да је цела прича око његове погибије намештаљка, Ана без размишљања креће у потрагу за њим и долази до сазнања која само потврђују њену сумњу.

Љубомир Бандовић / Фото Дарко Николић

Паралелно, изненадна смрт најбољег другара његове кћерке увлачи инспектора Дејана Штрпца (Љубомир Бандовић) у ланац злочина, који, чини се, почиње мистериозним нестанком младе адвокатице пре шест година. Док је све против њих, двоје јунака почиње заједничку потрагу за истином, која их суочава са мрежом лажи, уцена и убистава, али и мрачним тајнама из сопствене прошлости.

Иако је имала наизглед идеалан живот, судбином Ане Колар управљали су сви други осим ње саме, а редитељ Дарко Николић је истакао да прича показује како изгледа када се то промени:

- Видимо како се Ана освестила и узела ствари у своје руке. Успех филма биће потпун ако само једна жена, подстакнута њеним примером, одлучи да преузме контролу над сопственим животом. Анђелкина улога, уклопљена у интересантну и напету трилер причу о историји две породице, заправо је прича о болном и напорном процесу трансформације жене из положаја жртве у позицију победника. Трансформација Ане Колар може бити и промена сваке угњетаване жене, које, нажалост, тако често можемо срести у нашем окружењу.

Борис Комненић / Фото Дарко Николић

Најинтригантнији у "Једином излазу" су прича, неизвесност и обрт после ког сви карактери постају нешто друго и показују оно што нико не би могао да поверује да чучи у њима. Бројне ликове играју глумци из Србије и региона, а међу њима су Даница Максимовић, Никола Ристановски, Милена Предић, Милан Чучиловић, Владимир Алексић, Вања Ејдус, Радослав Миленковић, Соња Колачарић, Јово Максић, Слободан Бештић, Тони Михајловски, Маринко Прга, Клара Хрвановић, Нивес Иванковић, недавно преминули Борис Комненић и други.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)