НЕВОЉЕ ДЕТЕКТИВКЕ ИЗ МАЛОГ ГРАДА: Нова крими-драма "Мер из Истауна" од 19. априла на ХБО

Ј. БАЊАНИН

16. 04. 2021. у 18:26

ДОБИТНИЦА Оскара, Емија и Златног глобуса Кејт Винслет предводи глумачку екипу нове ХБО серије "Мер из Истауна". Крими-драма од седам епизода, коју ћемо гледати од 19. априла, понедељком, у 21.00, на каналу ХБО, није само то.

НЕВОЉЕ ДЕТЕКТИВКЕ ИЗ МАЛОГ ГРАДА: Нова крими-драма Мер из Истауна од 19. априла на ХБО

Кејт Винслет, Еван Питерс и Џастин Хурт Данкли / Фото ХБО

Док пратимо Кејт Винслет у улози Мер Шијан, детективке из градића у Пенсилванији, откривамо да се њен приватни живот распада и да блиско повезана заједница Истауна крије мрачну страну. Аутор и сценариста је Бред Ингелсби, који се вратио у родну Пенсилванију како би написао серију, а режију потписује Крејг Зобел.

Баш као што је пре деценије учинила у ХБО драми "Милдред Пирс", Винслет ствара уметност из ћутљивог посматрања, које је све само не смирено. Серија нас наводи да дешавања пратимо попут Мер - са довољно пажње да ухватимо и најмању промену у изразу лица, која можда наговештава лаж, и са довољно цинизма да помислимо да чак и људи које одувек знамо могу бити способни за неизрециво злодело.

Мер је бивша средњошколска кошаркашка звезда, која је пошла очевим стопама у полицијском послу. Живи са мајком Хелен (Џин Смарт), кћерком тинејџерком Сиобан (Ангури Рајс) и унуком Друом (Изи Кинг) у кући која скрива болне теме као што су самоубиство Мериног сина или разлози њеног развода.

 

Кејт Винслет  / Фото ХБО

Мерин бивши муж Френк (Дејвид Денман) недавно се верио и уселио у кућу поред њене. Попут најбоље пријатељице из детињства Лори Рос (Џулијана Николсон), Мер још не може да замисли живот ван града у коме је одрасла, иако Истаун сада преплављују опијати, злочин и свеопште безнађе.

Новајлија у граду, писац Ричард Рајан (Гај Пирс), који долази на место локалног професора, представља за Мери примамљиву романсу и наду.

На послу, Мер се бави ситним крађама и провалама, а пре годину дана ју је запрепастио случај нестале младе жене, кћерке њене средњошколске пријатељице Доне (Инид Грејам).

Убиство тинејџерке и мајке детета које је раније нађено мртво под нејасним околностима буди Мерину радозналост. У Истаун долази и окружни детектив Колин Забел (Еван Питерс) испрва да надгледа Мер, али јој убрзо помаже у истрази. Како би открили да ли скорашња убиства имају везе са случајем нестале жене, Колин и Мер ће испитати и свештеника Дена Хејстингса (Нил Хаф), који је њен рођак.

Потоња сцена у којој Колин пита постоји ли неко у Истауну са ким Мер није повезана и њен кратак одговор "не" најбоље описује све невоље са којима се суочава детективка из малог града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)