ЗНАМЕНИТИ ПЕСНИК ПРЕМИЈЕРНО У БЕОГРАДУ: Светска изложба илустрација „Хипермодерни Данте“ у Италијанском институте за културу

В. В. С.

14. 04. 2021. у 14:12

ПОВОДОМ седам векова од смрти знаменитог песника Дантеа Алигијерија, оца италијанског језика, Амбасада Италије у Београду и Италијански институт за културу представљају изложбу “Хипермодерни Данте. Илустрације Дантеовог дела широм света у периоду од 1983. до 2021. године" која се отвара данас и траје до 12. маја у просторијама Италијанског института за културу у Београду.

ЗНАМЕНИТИ ПЕСНИК ПРЕМИЈЕРНО У БЕОГРАДУ: Светска изложба илустрација „Хипермодерни Данте“ у Италијанском институте за културу

ФОТО: Италијански инстутут за културу

Директан пренос отварања може се пратити на њиховом јутјуб каналу, док ће посетици моћи да је виде “уживо” од 15. априла до 12. Маја. 2021. Иначе, у Београду је јено премијерно издање, а потом ће бити престављена публици у Атини, Прагу, Москви, Мадриду и Лондону.

Изложба “Хипермодерни Данте” нуди преглед најновијих токова у дугачкој историји илустрованих приказа Дантеових дела и представља јединствену прилику да се српској публици прикажу иконографска дела високог уметничког домета инспирисана Врхунским песником.

Посетиоци ће моћи са уживањем да посматрају различита искуства, технике и методологије доведене у дијалог кроз осамдесетак дела пет савремених уметника – Тома Филипса, Монике Бајзнер, Мима Паладина, Емилијана Понција и Паола Барбијерија. Реч је о својеврсном путовању у савремену визуелну културу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)