САРАДЊА ТРИ СРПСКА ТЕАТРА: Заједничке продукције представа, размена аутора, уметника и стручњака

В. В. С.

13. 04. 2021. у 13:42

НАРОДНО позориште у Београду потписало је Протокол о дугорочној сарадњи са Књажевско-српским театром „Јоаким Вујић“ из Крагујевца и Шабачким позориштем, с намером да сарађују на истом задатку: развоју позоришног живота и позоришне уметности, не занемарујући значај традиционалне домаће културне баштине.

САРАДЊА ТРИ СРПСКА ТЕАТРА: Заједничке продукције представа, размена аутора, уметника и стручњака

ФОТО: Народно позориште у Београду

Управница Народног позоришта Ивана Вујић Коминац потписала је Протокол са директором Књажевско-српског театра „Јоаким Вујић“ из Крагујевца Младеном Кнежевићем и са в.д. директора Шабачког позоришта Владимиром Василићем.

ФОТО: Народно позориште у Београду

Протоколом је предвиђено да потписници споразума прошире и унапреде уметничку сарадњу на основу заједничких интереса са дубоким уверењем да ће на тај начин бити омогућени најбољи могући услови за позоришну и уметничку сарадњу.

Потписници ће у оквиру својих могућности организовати реципрочна гостовања, настојати да учествују у заједничким продукцијама представа, размени аутора, уметника и других стручњака, као и у свим другим облицима сарадње у позоришту који су од интереса за потписнике споразума.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)