ВОЈВОЂАНСКИ ФЕСТИВАЛ СЛАВИ ЈУБИЛЕЈ: Свечано отварање и затварање можете пратити и онлајн

В. В. С.

12. 04. 2021. у 13:33

ЈУБИЛАРНИ седамдесети Фестивал професионалних позоришта Војводине, одржаће се од 19. до 26. априла, у нешто измењеном концепту у односу на претходна два издања: уместо у Народном позоришту „Тоша Јовановић" Зрењанин, овогодишњи Фестивал изместиће играње одабраних представа (селектор Слободан Савић) у позоришта широм војвођанских градова - у Нови Сад, Суботицу, Сомбор и Вршац, док ће се у Зрењанину, као граду домаћину, свечано отворити и затворити.

ВОЈВОЂАНСКИ ФЕСТИВАЛ СЛАВИ ЈУБИЛЕЈ: Свечано отварање и затварање можете пратити и онлајн

ФОТО: Фестивал професионалних позоришта Војодине

Девет позоришта Војводине, колико их учествује на овогодишњем Фестивалу, извешће 12 представа - седам драмских и четири за децу у такмичарској конкуренцији, и једну у част награђених.

Будући да су противпандемијске мере и даље на снази, одлуком Заједнице професионалних позоришта Војводине представе се играју у матичним позориштима селектованих представа (прошлогодишња селекција пренета је на ову годину), док се свечано отварање Фестивала и промоција публикације “70 Сусрета фестивала позоришта Војводине" (Д. Пенчић Пољански и Г. Ибрајтер) и затварање Фестивала са доделом награда одржава у НП „Тоша Јовановић”.

Публици која неће моћи да гледа представе у театрима због ограниченог броја места у салама, омогућено је ове године онлине праћење свечаног отварања и затварања фестивала на фацебоок страници НП "Тоша Јовановић", на којој ће се објављивати и распоред играња и Каталог Фестивала, као и Дневник Фестивала , са актуелним фестивалским дешавањима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)