“СУКОБИ” У ДВА ДЕЛА: Отворена изложба у простору клуба "Драгстор" и галерији Еугстер (ФОТО)

Novosti online

12. 04. 2021. у 13:08

ИЗЛОЖБА “Сукоби” отворена је у два дела, у галерији Еугстер Белграде и простору клуба “Драгстор”, колаж је културних дешавања које су део програма Бритиш Каунцила под називом “Ту смо: Покретне слике уметника – Екологије будућности.”

“СУКОБИ” У ДВА ДЕЛА: Отворена изложба у простору клуба Драгстор и галерији Еугстер (ФОТО)

ФОТО: Иван Жупанц

Овај пројекат истражује последице сукоба и начине на које размирице утичу не само на умешане стране већ и на свет коме те стране припадају. Повлаче се паралеле између стварности и фикције, реалних догађаја и спекулативних елемената из медија, популарне културе, филмова, књига, прича из града и народа. Као истраживачки миље, овај пројекат је посвећен неком будућем Београду, у раскораку са његовм сопственом усађеном носталгијом.

ФОТО: Иван Жупанц

Кроз разговоре, визуелне радове, музику, приче и атмосфере, ова изложба прати силуету могуће будућности, са виђењем екологије као односа не само између различитих врста у једном хабитату, већ и између људи самих.

Међу изложеним су радови аутора Луи Хендерсон, Уриел Орлов, Шарлот Проџер, Бен Риверс, Елизабет Прајс и Бедвира Вилијамса, као и скултпуре и инсталације уметника Саше Ткаченка, Шејле Камерић и Емира Шехановића.

Пред посетиоцима “Сукоби” су до 24. априла у клубу Драгстор и до 1. маја у галерији Еугстер Белграде.

Ауторка и кустоскиња пројекта је Наталија Паунић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)